U trendu

Zelenski za pregovore, ali želi i EU sankcije protiv Moskve

BRISEL – Ukrajina je spremna za svaku formu razgovora sa Rusijom, ali bi želela da vidi zapadne sankcije protiv Moskve, kako bi izbegla dalju eskalaciju, rekao je danas na marginama samita EU u Briselu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastali su se danas na marginama samita EU u Briselu kako bi pronašli načine za ponovno pokretanje pregovora u „normandijskom formatu“ koji uključuje i Rusiju, prenosi agencija Rojters.

„Tri lidera su ponovo potvrdila svoju posvećenost ovom formatu pregovora kako bi se pronašlo trajno rešenje za sukob i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine“, navodi se u saopštenju iz kabineta francuskog predsednika.

Ukrajina je trenutno glavna tačka sukoba između Rusije i Zapada, a SAD tvrde da je više od 100.000 ruskih vojnika raspoređeno na ukrajinskim granicama, verovatno u pripremama za invaziju, što Moskva negira i tvrdi da su njene akcije isključivo odbrambene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar