U trendu

Želim s Putinom dogovor o Ukrajini pre kraja mandata

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je rekao svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da želi da postigne dogovor, kojim će biti rešena kriza u Ukrajini, pre nego što napusti Belu kuću u januaru 2017. godine.

„Tražio sam od njega da svojim pregovaračima naloži da rade sa nama, sa Francuskom, Nemačkom, sa Ukrajinom, da vidi ako to možemo da rešimo pre kraja mog mandata“, rekao je Obama na konferenciji za novinare u Limi po završetku samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC).

Govoreći o situaciji u Siriji, on je rekao da je predsednik te zemlje Bašar al Asad odlučio da je vredno toga da vidi svoju državu uništenu i svoje stanovništvo raseljeno kako bi ostao na vlasti.

Obama je istakao da nije optimističan o kratkoročnim izgledima za rešavanje situacije u toj zemlji, prenosi Rojters.

Obama je ocenio da je umerenoj opoziciji bilo teško da odstupi kada su Rusija i Iran odlučili da vazdušnom kampanjom podrže Al-Asada.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lokum

    Koji dogovor mister Obmana.Pa da nije bilo vas,Ukrajina bi bila cjelovita i nebi dolazilo do bratoubilačkog rata kojeg ste vi iscenirali,kao u ostalom u BiH,Iraku,Kosovu,Libiji Siriji itd,itd…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike