Zemanu nagrada Kisela žaba za seksističku izjavu godine

Predsednik Češke Miloš Zeman pobednik je ovogodišnje ankete za seksističku izjavu godine u Češkoj, a nagradu Kisela žaba dobio je za izjavu da su neke žene lepše kada im je lice potpuno skriveno pod burkom.

“Ostaćemo bez lepote naših žena, zato što će biti pokrivene od glave do pete u burkama. I lice, gde je nekakva mreža od tkanine. Mislim, mogu da zamislim žene gde bi to značilo poboljšanje ali takvih žena je malo a ja ovde ne vidim nijednu takvu”, rekao je češki predsednik u oktobru prošle godine u jednom od svojih objašnjenja zašto Češka ne bi nikako smela da prima izbeglice muslimane, čak i kada beže da spasu gole živote iz ratom zahvaćenih područja Sirije i Iraka.

Da pobedi u anketi i osvoji Kiselu žabu pomogla mu je i druga izjava kada je odbio da primi dve Čehinje otete u Pakistanu koje su u zatočeništvu provele dve godinea Češka ih je otkupila za oko šest miliona dolara.

“Sigurno se neću sresti sa devojkama. Ponele su se brljivo i zadale brige i porodicama i češkoj državi”, kazao je Zeman u martu prošle godine pošto su Čehinje oslobodjenje uz posredovanje jedne turske humanitarne organizacije.

Zemanu ne smeta što je dobio tu anti-nagradu a podsetio je da je već tri puta do sada dobio i nagradu za antiekološki biser godine.

“Jednom kao premijer, jednom kao penzioner, jednom kao predsednik. Svaku nagradu treba uručiti. Dobitnik takve nagrade treba pokorno da je primi”, reagovao je danas Zeman.

On ipak neće moći da preuzme nagradu večeras na svečanosti zato što nije u Pragu, ali zamolio je da mu svakako pošalju i tortu, jer su mu jednom pojeli tortu koja je išla uz nagradu koju na vreme nije stigao da preuzme.

(Beta)

Ostavite komentar