U trendu

Zemljotres u Severnoj Koreji, Kinezi zabrinuti

Organizacija sveobuhvatnog sporazuma o zabrani nuklearnih proba (CTBTO) saopštila je da je neobična seizmička aktivnost utvrđena danas u Severnoj Koreji na oko 50 kilometara od mesta prethodnih nuklearnih proba, prenosi Rojters.

„Korejski poluostrvo neobična #seizmička aktivnost: Geografska širina=41,36 Geografska dužina=129,76 mb=3,5 Oko 50 kilometara od prethodnih proba. #CTBT analitičari istražuju“, napisao je na Tviteru izvršni sekretar ove organizacije Lasina Zerbo.

Kineska seizmička služba saopštila je da danas je u Severnoj Koreji zabeležen zemljotres jačine 3,4 po Rihterovoj skali.

Kako prenosi AFP, taj potres, za koji su Kinezi saopštili da se sumnja da je posledica eksplozije, zabeležen je na severoistoku zemlje, nedaleko od mesta sa koga ta zemlja izvodi nuklearne probe.

Južnokorejska meteorološka služba je, međutim, saopštila da je zemljotres bio jačine tri stepena, ali i da je jasno da zemljotres nije izazvala veštačka eksplozija.

Epicentar zemljotresa nalazi se nedaleko od mesta gde je 3. septembra u Severnoj Koreji zabeležen potres, za koji se istpostavilo da je u stvari bio nuklearna proba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar