U trendu

Živković: Nisam iznenađen rušilačkim nabojem DF-a

PODGORICA – Šef poslaničkog kluba DPS u Skupštini Crne Gore Danijel Živković, povodom najave iz DF da će izmene Zakona o predsedniku ponovo biti izglasane, kaže da nije iznenađen, kako navodi, rušilačkim nabojem ovog saveza, koji su se do sad nebrojano puta dokazali kao „naručeni rušioci i izvođači raznih protivustvanih planova“.

Razlika je što su sada, kako kaže, „radioaktivno ozračili koalicione partnere, saborce i sapatnike ‘oslobodioce’“.

„DF je uvukao Uru, Demokrate i SNP u igru ko je veći izdajnik izborne volje od 30. avgusta. Svu navodnu koheziju njihovog okupljanja drži samo jedan zajednički imenitelj – DPS i predsednik (Milo) Đukanović. Ako bi se bilo ko iz ovog radioaktivnog kruga van DF-a drznuo da preduzme potez drugačiji od njih, bio bi optužen za izdaju veka“, tvrdi Živković u intervjuu za podgoričku Pobjedu.

Zbog toga, prema njegovim rečima, ne treba polagati prevelika očekivanja da će nekome „proraditi savest umesto partijskog interesa kako bi promenili mišljenje u odnosu na ponovno glasanje za skandalozni Zakon o predsedniku“.

„Sve je to ista družina, navodno posvađana, a zapravo u potpunom saglasju. Te predstave za javnost više ne prolaze, svi pođednako deluju sa pozicije suprotstavljene državnom interesu“.

Živković kaže da nema dileme da će Đukanovićev DPS biti ključni nosilac vlasti u Crnoj Gori nakon, kako kaže, „nastupajuć vanrednih parlamentarnih izbora“.

Na pitanje kako komentariše to što je DPS izgubio vlast u nekoliko opština i u Podgorici na lokalnim izborima 23. oktobra, Živković kaže da ne mogu biti zadovoljni izbornim rezultatima i zbog toga će, kaže, biti neophodna analiza sa jasnim zaključcima o daljim aktivnostima.

Tvrdi, međutim, da politika koja dobije podršku birača preko 30 odsto u svakom demokratskom društvu je glavni nosilac vlasti. „Vreme nezdravog ambijenta će uskoro proći, a ovi rezultati će biti dovoljna garancija da DPS preuzima odgovornost za dalje vođenje države“, uveren je Živković.

On je optužio poslanike stare parlamentarne većine da su odgovorni što Ustavni sud nije deblokiran uoš u julu, jer, kako kaže, kalkulacija je „glavna mera političke konkurencije“.

„Domaća i međunarodna javnost zna da je institucionalni kolaps zajedničkih ruku delo većine od 30. avgusta….“, rekao je, između ostalog, Živković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar