U trendu

Zobenica: Dodik jedina prepreka formiranju islamske države

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik je u ovom trenutku jedina prepreka formiranju islamske države u srcu Evrope, izjavio je stručnjak za politički marketing Aleksandar Zobenica i istakao da je to nepobidna činjenica.

„Ono što Amerikanci ne vide ili, bolje rečeno, ne žele da vide jeste da u ovom trenutku jedina pretnja teritorijalnoj celovitost BiH dolazi iz Sarajeva jer Bošnjaci zagovaraju unitarnu BiH, a BiH je definisana u Dejtonu kao državna zajednica dva entiteta i tri naroda. Oni to ne žele da vide jer već 27 godina podržavaju tu teoriju o unitarnoj BiH“, kaže Zobenica.

On je ocenio da su sankcije koje je Amerika uvela Dodiku samo ojačale njegovu poziciju i potvrdile ispravnost stava koji zastupa.

„Milorad Dodik predstavlja ubedljivo najjaču političku figuru u Republici Srpskoj i u ovom trenutku ne postoji niko na domaćoj političkoj sceni ko bi mogao da ga ugrozi na toj poziciji. On je dobio ubedljivo najviše glasova građana Republike Srpske na proteklim izborima. Upravo se u toj činjenici I nalazi najveći problem, jer bi stranci da dovedu na vlast u Republici Srpskoj sebi podobne ljude koji će ispunjavati njihove zahteve“, naveo je.

Prema rečima Zobenice, ako se uzme u obzir da EU po prvi put nema jedinstven stav o BiH, odnoso Republici Spskoj i da ne mogu da uvedu sankcije u celosti, jasno je da je Republika Srpska dobro organizovanom diplomatskom ofanzivom u ovom trenutku uspela da odbrani svoj narod.

Govorećio o američkim sankcijama banjalučkoj Alternativnoj TV, Zobenica kaže da povezivanje te televizije sa Dodikovom porodicom je samo, kako kaže, „jeftin trik“ ili razlog za uvođenje sankcija jer pravi razlog leži u činjenici da stranci nemaju uticaj na uređivačku politiku tog medija što im ne odgovara.

„Oni preko svojih medija u BiH i Republici Srpskoj konstantnim fabrikovanjem afera žele da izazovu osećaj straha i nesigurnosti kod građana Republike Srpske kako bi uticali na njihovo političko opredeljenje“, rekao je Zobenica za politički magazin Faktor, prenela je Srna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.