U trendu

Zvaničnici Emirata uputili saučešće Rusiji

Zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata uputili su danas saučešće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom avionske nesreće aviona kompanije „FlajDubai“ kod Rostova na Donu u kojoj su poginuli ruski državljani.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Kalif bin Zajed al Najan izjavio je saučešće Vladimiru Putinu povodom avionske nesreće u kojoj je poginulo 62 putnika i članova posade, javila je agencija WAM.

Premijer UAE šeik Muhamed bin Rašid al Maktum uputio je najdublje saučešće porodicama žrtava na svom zvaničnom tviter nalogu.

„Najdublje saučešće porodicama putnika koji su izgubili živote na letu FZ981. Ova tragedija nas je sve ražalostila“, napisao je premijer UAE na arapskom, ruskom i engleskom jeziku.

„Oplakujemo poginule, neka njihove duše počivaju u miru. Naše misli su sa njihovim porodicama u ovom tužnom času“, istakao je arapski zvaničnik.

Avion sa 62 putnika i članova posade srušio se jutros pri pokušaju sletanja u gradu Rostov na Donu na jugu Rusije, a zvaničnici su saopštili da niko nije preživeo nesreću.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je u avionu boing 737-800, kompanije „FlajDubai“, bilo 55 putnika, većinom Rusa i sedam članova posade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.