najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zvaničnik: U avionu u trenutku pada nije bilo goriva

Kolumbijski zvaničnici saopštili su danas da postoje dokazi da je avion sa brazilskim fudbalerima ostao bez goriva dok je pokušavao da sleti.

Šef civilne avijacije Alfredo Bokanegra rekao je da su preliminarni rezultati istrage pokazali da avion u trenutku pada nije imao gorivo, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Njegova tvrdnja potvrdjuje reči pilota aviona brazilskog fudbalskog tima koji je tražio hitno sletanje zbog električnog kvara i nedostatka goriva. Snimak koji je zabeležila crna kutija procureo je u javnost.

„Nakon što smo stigli na mesto nesreće i ispitali olupinu aviona, možemo jasno da potvrdimo da u avionu u trenutku pada nije bilo goriva“, rekao je Bokanegra na konferenciji za štampu.

Kako je naveo, vlasti su pokrenule istragu o razlozima zbog kojih je letelica ostala bez goriva.

Zvaničnik civilne avijacije je na istoj konferenciji za štampu dodao da prema regulativama avion mora da ima rezervu goriva za bar 30 minuta leta, kako bi u hitnom slučaju mogao da stigne do alternativnog aerodroma.

„U ovom slučaju avion nije imao rezervu da stigne do drugog aerodroma“, kazao je on.

Neposredno pred kraj snimka čuje se kako pilot govori da avion leti na visini od 9.000 stopa (2.745 metara).

Zvaničnici su naveli da će istraga o uzrocima pada aviona trajati mesecima.

Avion sa 77 osoba srušio se u utorak u Kolumbiji, a u nesreći je poginula 71 osoba medju kojima i 19 članova brazilskog fudbalskog kluba Šapekoense, koji su putovali na utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala u Medeljinu. U nesreći je poginulo 20 novinara.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike