U trendu

Trojica uhapšenih građanskih i ekoloških aktivista pušteni na slobodu

 Trojica ekoloških i građanskih aktivista – Miloš Kuvekalović i Vladimir Milivojević iz Čačka i predsednik ekološke organizacije „Sačuvajmo Dobrinje i okolinu“ Dragan Simović, koji su danas uhapšeni na Kablaru, na protestu protiv izgradnje staklenog vidikovca, pušteni su večeras oko 22 časa, posle saslušanja kod sudije Osnovnog suda u Čačku.

Građani, koji su od 16.30 časova protestovali ispred zgrade čačanske policije, zahtevajući puštanje trojice aktivista, njihovo oslobađanje dočekali su aplauzom.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje trojici aktivista koji su bili uhapšeni na teret se stavlja ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i protiv njih će biti podneta odgovarajuća prijava.

Posle puštanja trojice aktivista završen je i protest građana ispred zgrade Policijske uprave u Čačku.

Sa građanima koji su protestovali u Čačku bio je i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednica Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) Ljiljana Bralović i predstavnici opozicionih stranaka u Čačku – Nove Srbije, Demokratske stranke, Dveri, Stranke slobode i pravde, Grupe građana „Čačak je naš“ i Narodne stranke.

Predstavnici opozicionih stranaka su na protestu nosili transparent  „Čačak protiv nasilja“.

Na protest je pozvao SEOS, preko društvenih mreža.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar