U trendu

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa BIA i SBPOК danas je uhapšena D.Ž, predsednica Višeg suda u Nišu, osumnjičena za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je navelo da postoje osnovi sumnje da je osumnjičena od februara do avgusta iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M, kao predsednica vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu, donela i potpisala rešenje kojim se usvaja njegova molba za puštanje na uslovni otpust, a da je zauzvrat primila i iskoristila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru od sedam dana s porodicom.

Sumnja se da je vaučer platilo privredno društva čiji je vlasnik B.M. – sin osuđenog R.M, a da je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice, piše u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je navelo da je Visoki savet sudstva danas odlučio o ukidanju imuniteta D.Ž. i odobrio njeno lišenje slobode.

U toku su pretresi, a policija će osumnjičenu, uz krivičnu prijavu, sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal gde će biti saslušana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар