U trendu

Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

Viši sud u Beogradu je ranije danas saopštio da je odbio predlog VJT za određivanje pritvora Radoičiću i da mu je zabranio da napusti Srbiju.

U VJT su agenciji Beta kazali da će, po prijemu rešenja Višeg suda, uložiti žalbu.

Viši sud je saopštio da sudija za prethodni postupak, nakon saslušanja okrivljenog M.R. odbio predlog VJT za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

„Prema M.R. određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije“, piše u saopštenju.

Po odluci suda, zabranjen mu je odlazak na teritoriju Kosova te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Od njega je privremeno oduzet pasoš Srbije, a upozoren je da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

On se tereti za izvršenje više krivičnih dela i to : „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, „učestvovanje u grupi“, i „teško delo protiv opšte sigurnosti“.

Radoičić je juče, kako je saopštilo VJT, na saslušanju negirao sve optužbe.

U oružanom sukobu Srba i policije Kosova u Banjskoj, stradali su jedan kosovski policajac i trojica Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar