U trendu

Zavetnici: Nacrt Statuta ZSO finalni pokušaj Zapada da Srbiju trajno ukloni sa Kosova i Metohije

Stranka Zavetnici ocenila je danas da je EU predlog nacrta Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), „finalni pokušaj Zapada da Srbiju trajno ukloni sa Kosova i Metohije, a Srbe primora da se ili isele ili integrišu u okvire samoproglašene Republike Kosovo“.

Zavetnici su u saopštenju ocenili da je predlog nacrta Statuta ZSO „još jedan igrokaz Brisela, koji srpskom narodu ne nudi nikakvu autonomiju već isporučuje još jedan ultimatum sa ciljem konačnog razvlašćivanja Srbije u pokrajini“.

„To potvrđuju izjave Miroslava Lajčaka i Ursule fon der Lajen, koji su jasno naveli da predloženi model ZSO ni na koji način ne ugrožava tzv. Ustav Kosova, kao i da će organi ove Zajednice funkcionisati na osnovu zakona, koje donosi albanska vlast u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da Srbi na Kosovu i Metohiji „nemaju nikakvu budućnost ukoliko vlast nastavi sa bezuslovnim ispunjavanjem kolonijalnih naredbi koje stižu iz Brisela“.

„Jedini način da se Srbija odupre svim daljim pritiscima i sačuva bezbednost svog naroda na Kosovu i Metohiji jeste odbacivanje Ohridskog sporazuma i rešavanje svih otvorenih pitanja sa Prištinom u okvirima Ustava“, naveli su Zavetnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar