U trendu

Zeleno-levi front zahteva da vozači hitne pomoći primaju jednake plate u Beogradu i manjim gradovima

Zeleno-levi front zatražio je, povodom protesta vozača hitne pomoći i drugih saniteta u zdravstvenim ustanovama, koji se danas održava ispred zgrade Vlade Srbije, da vozači hitne pomoći iz unutrašnjosti imaju iste plate kao i oni u Beogradu, ali i da se povećaju plata vozačima hitne pomoći i svim zdravstvenim radnicima.

„Više puta sam u Narodnoj skupštini postavljao pitanje ministarki zdravlja Danici Grujičić šta će nadležno ministarstvo učiniti da se izjednače plate vozača hitne pomoći, koji u manjim gradovima zarađuju manje od njihovih kolega u većim gradovima, a obavljaju isti posao. Zahtevao sam i da reaguje na nezakonita umanjenja plata vozačima hitne pomoći“, izjavio je narodni poslanik Zeleno-levog fronta Robert Kozma.

Naveo je da većina vozača hitne pomoći prima platu koja je malo manja od 50.000 dinara, dok manji broj vozača hitne pomoći prima platu oko 64.000 dinara.

„Umesto igrarije sa koeficijentima prilikom obračuna plata i time životima građana Srbije, potrebno je da se povećaju plate i poboljšaju uslovi rada svih zdravstvenih radnika – doktora, medicinskih tehničara i vozača hitne pomoći, ali i da se pružanje hitne pomoći reguliše zasebnim zakonom“, u saopštenju su istakli iz Zeleno-levog fronta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar