Komunalne informacije

Foto: Beta

Komunalne informacije za 24. april

Radovi na vodovodnoj mreži u ponedeljak

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, u ponedeljak, 24. aprila, od 7 do 17 sati bez vode će ostati potrošači u ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Žikice Jovanovića Španca i okolnim ulicama u naselju Kaluđerica i u Zabranskoj ulici i okolnim ulicama u naselju Leštane, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Istog dana, zbog radova „EPS Distribucija” Beograd i prekida u snabdevanju električnom energijom objekta beogradskog vodovodnog sistema, od 8 do 20 sati bez vode će ostati potrošači u naseljima Slanci i Veliko Selo. U navedenom periodu bez vode će ostati i groblje Lešće.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne, a iz ovog gradskog preduzeća mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Redovno ispiranje vodovodne mreže na tri gradske opštine

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini na opštini Rakovica od ponedeljka 24. aprila do subote 29. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači:

– 24/25.04.2017. godine – u naselju Stara Rakovica i ulicama Topčiderskoj (od CS Topčider), Patrijarha Pavla i Patrijarha Dimitrija;
– 25/26.04.2017. godine – u naselju Resnik;
– 26/27.04.2017. godine – u naselju Miljakovac 1 i 2, na Kanarevom brdu i u Košutnjaku;
– 27/28.04.2017. godine – u Ulici kneza Višeslava i naseljima Vidikovac, Labudovo brdo i Petlovo brdo;
– 28/29.04.2017. godine – u naselju Rakovica i delu rejona oivičenim ulicama Kneza Višeslava, Slavka Rodića, Patrijarha Dimitrija i Crnojevića;

Ekipe ovog gradskog preduzeća izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže i na opštinama Novi Beograd i Surčin i to od ponedeljka 24. aprila do petka 28. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 6 do 14 sati osetiće sledeći potrošači:

– 24.04.2017. godine – u blokovima 44 i 45 i naselju Dr Ivan Ribar;
– 25.04.2017. godine – u blokovima 61, 62 i 63;
– 26.04.2017. godine – u naseljima Surčin, Dobanovci i Ugrinovci;
– 27.04.2017. godine – u naseljima Bečmen, Petrovčić, Bežanijska kosa (Treća Mesna zajednica);
–  28.04.2017. godine– u naseljima Jakovo, Boljevci i Progar;

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Mole se potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove obave u što kraćem roku.

Radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže, koji se obavljaju nekoliko puta u toku godine, obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Na groblja u pobusani ponedeljak bez automobila

JKP „Pogrebne usluge” apeluju na građane da za odlazak na groblje u pobusani ponedeljak, 24. aprila, umesto svojih automobila koriste gradski prevoz.

Toga dana na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15.30 časova.

Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15.30 do 19  časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile.

„Bus plus” dopune za maj od utorka

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za maj počinje u utorak, 25. aprila, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.

Oni podsećaju da korisnici personalizovanih „bus plus” kartica za lica preko 65 godina, kojima je trajanje kartice produženo do 30. juna, treba da izvade nove na nekom od prodajnih mesta za izdavanje personalizovanih kartica. Pomenute kartice, koje ističu do kraja juna, moraju da imaju uplaćenu godišnju elektronsku dopunu za 2017. u iznosu od 407 dinara, kako bi mogle da se koriste u javnom gradskom prevozu do isteka važenja same kartice.

Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta. Odgovore na sva dodatna pitanja građani mogu da dobiju u Korisničkom servisu „Bus plusa” putem telefona 011/7155-155, radnim danima od 8 do 17 časova.

Deratizacija u ponedeljak na Novom Beogradu, u Zemunu i Rakovici

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju vršiće u ponedeljak, 24. aprila, sistematsku deratizaciju (suzbijanje glodara) na teritoriji opština Novi Beograd, Zemun i Rakovica.

Iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju apeluju na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama.

Izmene režima saobraćaja zbog radova na ulicama

JKP „Beograd-put” izvodiće radove popravke kolovoza, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulice Jaše Prodanovića, od Cvijićeve do Ulice Braće Grim i to od 18. do 30. aprila. Ovo preduzeće izvodiće i radove na redovnom održavanju u Ulici Ljutice Bogdana, na delu od Ulice dr Milutina Ivkovića do Sokobanjske. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja u periodu od 18. aprila do 20. maja.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza 42, 59 i 78 će u oba smera, na delu od raskrsnice Ulica dr Milutina Ivkovića i Ljutice Bogdana do raskrsnice Ljutice Bogdana i Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića saobraćati ulicom dr Milutina Ivkovića i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljeno stajališta „Dinarska” u ulici dr Milutina Ivkovića u zoni raskrsnice sa Dinarskom ulicom, u smeru prema ulici Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.

„Beograd-put” nastaviće sa izvođenjem radova na redovnom održavanju u Ulici Glavnoj, na delu od ulice Vuka Karadžića do Maksinog sokaka u naselju Bečmen (Surčin). Radovi će se izvoditi bez saobraćaja u periodu od 18. aprila do 20. maja.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a. Autobusi sa linije 604 će u smeru ka Prekoj kaldrmi, na delu od raskrsnice ulica 11. oktobra – Marka Milanovića do raskrsnice ulica Glavna – Bečmenskih ilegalaca, saobraćati sledećom trasom: 11. oktobra – Marka Milanovića – Stevana Radišića – Dobanovačka – Bečmenskih ilegalaca – Glavna. U smeru ka Surčinu, na delu od raskrsnice ulica Glavna – Ive Andrića do raskrsnice ulica 11. oktobra – Maksin sokak vozila će saobraćati sledećim saobraćajnicama: Glavna – Ive Andrića – Radeta Jotića – Nikole Tesle – Save Kovačevića – Maksin sokak – 11.oktobra.

Uslov za izvođenje radova je da izvođač obezbedi korekciju sledećih radijusa kako bi se vozilima javnog prevoza omogućilo bezbedno desno skretanje iz ulice Bečmenskih ilegalaca u Glavnu ulicu i iz ulice Glavna u ulicu Ive Andrića, navodi se u saopštenju.

Vozila JGP-a će duž trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena sledeća stajališta: u Glavnoj ulici, u zoni raskrsnice sa ulicom Bečmenskih ilegalaca u smeru ka Prekoj kaldrmi (neposredno po prelasku raskrsnice, gledajući iz pravca Surčina ka Prekoj kaldrmi), zatim u Ulici Stevana Radišića, u zoni raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića u smeru ka Prekoj kaldrmi (neposredno pre nailaska na raskrsnicu, gledajući iz pravca Surčina ka Prekoj kaldrmi) i u ulici Save Kovačevića, u zoni raskrsnice sa ulicom Nikole Tesle u smeru ka Surčinu (neposredno po prelasku raskrsnice, gledajući iz pravca Preke kaldrme ka Surčinu), precizira se u saopštenju.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.

Ostavite komentar