47 Ronina

Žanr: epska 3D fantazija – avantura
Trajanje: 118 min.

Glavne uloge:Kijanu Rivs (Keanu Reeves), Hirojuki Sanada (Hiroyuki Sanada), Ko Šibasaki (Ko Shibasaki), Tadanobu Asano (Tadanobu Asano), Rinko Kikuči (Rinko Kikuchi)
Scenario:Kris Morgan (Chris Morgan), Hosein Amini (Hossein Amini)
Režija:Karl Rinš (Carl Rinsch)

SINOPSIS
Kad izdajnički vojni zapovednik ubije njihovog vladara i protera vojsku, 47 samuraja bez vođe zakleće se na osvetu i vraćanje časti. Oterana iz svojih domova i raštrkana širom zemlje, ova grupa Ronina moraće da potraži pomoć od Kaija (Rivs) – meleza koga su jednom odbili – za borbu kroz divlji svet mitskih zveri, čarolija menjanja oblika i neverovatnih užasa.
Kad ovaj prognani, zarobljeni izgnanik postane njihovo najsmrtonosnije oružje, on će se pretvoriti u heroja koji će inspirisati ovu ekipu malobrojnih pobunjenika da osvoji večnost. Zasnovana na epskoj priči koja je postala najduža japanska legenda, ova neverovatna priča o izuzetnoj hrabrosti potiče iz ranog 18. veka, kad je 47 časnih samuraja odalo počast prevremenoj smrti svog vođe time što su ga osvetili.
O FILMU
U ovoj fascinantnoj ekranizaciji nacionalne legende Japana priča o velikoj žrtvi Ronina i večnoj časti sad je ponovo rođena za neke nove generacije. Kijanu Rivs se spektakularno vraća akcionoj avanturi u filmu "47 Ronina" kao Kai. Kai je autsajder u Japanu 1800-ih, svetu žestoke brutalnosti i neosporne lepote, vremenu kad su se istorija i fantazija preplitale. Kad ga odvoje od njegove zabranjene ljubavi, njegov svet će se raspasti. Lutajući predelima od kojih zastaje dah, naseljenim zanosnim vešticama sa strašnim moćima, mitskim zverima i smrtonosnim tajnim društvom demonskih monaha, Kai će morati da se pridruži bratstvu odmetnika u njihovoj zajedničkoj misiji osvete.
MEŠANCI I MITSKA STVORENJA
Kai (Kianu Rivs)
Siroče je. Odrastao je u selu Ako, gde nije bio prihvaćen jer je melez. Kao malog obučavalo ga je natprirodno biće po imenu Tengu, ali je Kai pobegao kad je shvatio da ne želi da postane kao oni. Kad ga iz šume spase lord Asano, on će postati žustar borac koji je potajno zaljubljen u Asanovu ćerku, Miku. Nakon što njegovog gospodara na prevaru odvedu u prevremenu smrt, Kai će se pridružiti Oiši i Roninima (samurajima bez vođe) da bi se osvetio prevrtljivom lordu Kiri. Ali neće biti svesni da se njihov novi vođa bori protiv demonske sile i da čuva tajnu koja će promeniti njihove sudbine.
Lord Asano (Min Tanaka)
Feudalac koji vlada provincijom Ako čvrstom, ali pravednom rukom. On i njegovi samuraji našli su 13-godišnjeg Kaija u šumi i prihvatili ga kao svog. Asano je prisustvovao rađanju ljubavi između Kaija i svoje ćerke, ali tradicija ne dozvoljava da se njih dvoje ujedine.
Mika (Ko Šibasaki)
Ćerka lorda Asana zaljubljena je u Kaija otkad su se upoznali kao deca. Učiniće sve da zaštiti neznanca kog odbacuju skoro svi iz njenog sela, čak i ako to znači da će se udati za lorda Kiru kako bi spasla Kaijev život.
Oiši (Hirojuki Sanada)
Glavni samuraj lorda Asana. Kad Asano bude primoran da izvrši ritualno samoubistvo – nakon što ga lažno optuže da je napao feudalca lorda Kiru – i ostali samuraji primorani su da žive kao Ronini. Dok je putovao po zemlji nekoliko godina, Oiši je okupio Ronine da osvete smrt svog vođe. Kad otkrije šta moraju da urade, Oiši će shvatiti da je osoba koju ne želi da vidi u svojim redovima zapravo ratnik koji mu je najpotrebniji: Kai.
Lord Kira (Tadanobu Asano)
Njegovi preci žrtvovali su svoje živote da bi porodica Šogun došla na tron. Iako je Kira desna ruka Šoguna, on je izuzetno ljubomoran što je njegov gospodar odlučio da odlikuje provinciju lorda Asana, Ako. Uz pomoć veštice Kira će smisliti način da porazi Asana, oženi se njegovom ćerkom Mikom i preuzme vlast nad provincijom Ako, gledajući kako njegovo rđavo stečeno carstvo raste deo po deo.
Veštica (Rinko Kikuči)
Zlo, drevno stvorenje koje menja izgled. Kira će zapovediti zavodljivoj sireni da upotrebi svoje moći da se transformiše u druge ljude i stvorenja kako bi mu pomogla da porazi lorda Asana i postigne svoj cilj – da vlada zemljom. Njeno svetlucavo plavo oko ostaje isto u svim oblicima koje preuzme.
Oficijelni sajt:

Premijera: 25. decembra 2013. godine u bioskopu "Cineplexx"

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike