Agata i oluja

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 125 min.
Originalni naziv: Agata e la tempesta (2004)
Komentar: od reditelja filma „Hleb i lale“

Glavne uloge:

Ličija Maljeta (Licia Maglietta), Đuzepe Batiston (Giuseppe Battiston), Emilio Solfrici (Emilio Solfrizzi), Marina Masironi (Marina Massironi), Klaudio Santamarija (Claudio Santamaria)

Scenario:

Dorijana Leondef (Doriana Leondeff), Frančesko Pikolo (Francesco Piccolo), Silvio Soldini (Silvio Soldini)

Režija:Silvio Soldini (Silvio Soldini)

SINOPSIS

Agata saznaje da Gustavo zapravo nije njen brat. Odlučuje da ga prati do malog nepoznatog grada u kojem živi Romeo, pravi Gustavov brat. Agata drži najbolju knjižaru. Stalna mušterija – Nikola, zgodan oženjen čovek, zaljubljuje se u Agatu i oni započinju strasnu aferu. U međuvremenu, Gustavo upada u životnu krizu kada sazna da je usvojen. Miri se s istinom uz pomoć mlađeg polubrata Romea, talentovanog modnog dizajnera i nepopravljivog ženskaroša.

O REŽISERU

Silvio Soldini (reditelj)
Rođen je 1958. godine u Milanu. Debituje filmom „Drimage“ (1982). Snimio je preko 20 dugometražnih filmova, među kojima je i „Hleb i lale“ (2000), kojim se predstavio i našoj publici.

O GLUMCIMA

Ličija Maljeta (Agata)
Rođena je 1954. godine u Napulju. Dosad je ostvarila zavidan broj uloga na filmu, a našoj publici napoznatija je po ostvarenju „Hleb i lale“, na kojem je takođe sarađivala sa Soldinijem.

Đuzepe Batiston (Romeo)
Mladi glumac rođen je 1968. u Udinama (Italija). Glumom je počeo da se bavi početkom devedesetih. Dosad je igrao u preko 15 dugometražnih ostvarenja, a ova godina mu je ujedno i jedna od najplodnijih u karijeri.

Premijera: Sinemanija 2005
U bioskopima: novembar 2005. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike