Amazonija 3D

Žanr: dokumentarni, avantura
Trajanje: 83 min.
Premisa: Uzbudljiva odiseja u najvećoj prašumi na svetu!

Scenario:Johane Bernar (Johanne Bernard), Luiz Bolonjezi (Luiz Bolognesi)
Režija:Tijeri Ragober (Thierry Ragobert)

 

SINOPSIS

Radnja filma prati malog majmuna Konga, koji je rođen i odrastao u zarobljeništvu. Posle pada aviona, on se nađe sam i izgubljen u džungli Amazonije. Nepripremljen, mali majmun se oseća bespomoćno na iznenadnoj slobodi. Suočen s novim svetom prekrivenim gustom i bujnom vegetacijom, on mora da pronađe svoj put i zaobiđe zamke koje mu priroda postavlja.

O FILMU

Ostvarenje Tijerija Ragobera je najveći film dosad snimljen u Amazonu, sa budžetom od deset miliona dolara i ekipom od oko 180 profesionalaca iz celog sveta koji su radili na njemu. Film „Amazonija 3D“ snimljen je u brazilsko-francuskoj produkciji. Bilo je potrebno čak sedam godina da poznati francuski reditelj Tijeri Ragober dođe do finalne verzije. Ragober i njegov tim proveli su dve godine samo spremajući se za snimanje ovog ostvarenja u gustim šumama Amazonije, sarađujući s biolozima i naučnim ekspertima. Cilj filmske ekipe je bio da sagledaju dinamiku života u Amazoniji na pravi način i da kasnije verno dočaraju svaku sekvencu na bioskopskom platnu.

Sporedne uloge u ovom filmu igra oko 5.000 različitih životinjskih i 40.000 biljnih vrsta, kao i 2,5 miliona raznih insekata – svi stanovnici ogromne i raznovrsne amazonske prašume.

Oficijelni sajt

Premijera: 27. februar 2014. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike