Atomski zdesna

Žanr: drama, komedija
Trajanje: 97 min.
Premisa: Za sve nas iz 50-60-70 i neke…
Engleski naziv: From Zero To Hero

Glavne uloge:Srđan TodorovićBrane SturbejBranko ĐurićNataša JanjićTanja RibičUroš ĐurićBojan NavojecMima KaradžićAna KostovskaBožidar ZuberMiloš SamolovHristina PopovićGoran NavojecIsidora SimijonovićZoran CvijanovićMira BanjacMladen NelevićDubravka Drakić
Scenario:Srđan Dragojević
Režija:Srđan Dragojević

SINOPSIS

„Ništa na ovom svetu nije besplatno, osim sira u mišolovci“, kaže jedan od menadžera prodaje, gledajući porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije koje su došle na letovanje u rizort na Jadranu. Letovanje je besplatno uz uslov da se prisustvuje „seansi“ prodaje u sistemu „tajm-šer“, koji podrazumeva da se kupuje ograničeno vreme za korišćenje apartmana na period od 99 godina.

Beograđanin Mladen je najuspešniji u ekipi prodavaca iz čitavog regiona, šarmantan i bez skrupula. Glavni menadžer prodaje, Metod, dodeljuje Mladenu „nemoguće“ klijente – Omera, bivšeg ratnog veterana iz Bosne, i njegovu ženu Maju. Omer prema Mladenu gaji neskriveni animozitet. Ovo je Metodova osveta, jer je saznao da njegova žena Sonja spava s Mladenom.

Na početku prodaje Metod saopštava svojim prodavcima da im je u posetu došao glavni menadžer iz Nemačke koji je nezadovoljan njihovim rezultatima. Agenti saznaju da će ostati bez posla ukoliko danas ne ostvare prodaju. Oni se bacaju na svoje „žrtve“ sa žarom očajnika.

Počinje „borba“ između prodavaca i kupaca u kojoj se ne biraju sredstva i koja briše razlike između „dželata“ i „žrtve“…

Premijera: 9. april 2014. godine, Centar „Sava“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike