Daj gol!

Žanr: animirani, sinhronizovan, porodični, 3D
Trajanje: 106 min.
Zemlja porekla: Argentina, Španija, 2013.
Uzrast: 6+

Glavne uloge u sinhronizaciji:Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Dušica Novaković, Radovan Vujović, Srđan Miletić, Marko Živić, Ivan Zekić, Nenad Heraković, Gojko Andrijašević, Jugoslava Drašković, Uroš Atanacković
Glavne uloge:Rupert Grint, Anthony Head, Peter Serafinowicz, Juan Jose Campanella
Scenario:Michael Broadbridge, Juan Jose Campanella, David Burgess, Roberto Fontanarrosa, Gaston Gorali, Eduardo Sacheri
Režija sinhronizacije:Dragan Vujić Vujke
Režija:Huah Hoze Kampanela (Juan Jose Campanella)

SINOPSIS

Andrija je dečak koji ima neobične prijatelja i čudne veštine: on je najbolji igrač stonog fudbala u selu. Nema ni jednog izazivača u selu koji je uspeo da ga pobedi. Sve ostalo u njegovom životu nije sjajno kao njegova dostignuća u fudbalu. Zaljubljen je u drugaricu Dudu, ali je suviše stidljiv da joj otvori srce. Zato samo životari u svom zabačenom selu. Onda se jednog dana Andrijin ustaljeni život izokrene sa povratkom Velikog, momka njegovih godina koji se vratio da se osveti zbog meča koji je izgubio od Andrije pre deset godina. Uprkos slavi i bogatstvu koje je stekao kao najbolji fudbaler na svetu, Vića je rešio da upropasti Andriju, uništi kafić u kome radi i njegove stolove za stoni fudbal, da osvoji Dudinu naklonost, pa čak i da pretvori selo u tematski park „Ledeni“ i stadion.

Usred uništavanja sela, desi se nešto neverovatno: figurice na Andrijinom voljenom razbijenom stolu za stoni fudbal postaju žive. Imaju dušu, kreću se i, što je najvažnije – igraju fudbal. Rešili su da vrate Andriji svet koji je izgubio i kreću u fantastičnu avanturu koja ih pretvara od protivnika u najbolje prijatelje.

O FILMU

„Daj gol!“ je animirani film u 3D tehnici za celu porodicu. Reditelj Kampanela kaže: „Namera nam je bila da stvorimo jedinstven i originalan svet. Verujem da smo uspeli, jer nisam video ništa slično ni u jednom drugom filmu, po mom skromnom mišljenju.“ Uvek sam voleo animaciju, ali to mi je, nažalost, bila zabranjena zona, jer dok se crtalo rukom, ta mi veština nije išla. Ja dolazim iz sveta kompjutera i sada, kad je animacija ušla u kompjuter, mogu da sa animatorom dostignem kreativnu komunikaciju.

Napravili smo stil filma malo po malo, pokušavali, grešili i posle mnogo proba našli stil. To je kreacija kompatibilna sa 3D animacijom, mora da bude prenosiva u kompjuterski svet i da istovremeno bude originalna i jedinstvena. Mnogo je posla uloženo u ovaj film, mnogo talentovanih ljudi, mnogo tehničara i stvaralaca i voleo bih da se taj rad pokaže i vidi. Naravno, u modernoj animaciji morate da imate ritam za decu, ali to je porodični film i mora sadržavati i stvari za odrasle. Ima nekih gegova koje će samo odrasli razumeti, ali to neće sprečiti decu da uživaju u filmu. Publika je cela porodica, od 6. godine naviše.

Supervizor animacije Serđo Pablos radio je kod Diznija na filmovima „Tarzan“, „Zvonar Bogorodičine crkve“, „Herkules“, „Šilja“ i najnovijem „Rio“ kod Blu Skaja. Njegovo delo je i originalna ideja za „Moje odvratno ja“ kod Univerzala, gde je bio i izvršni producent. Njegova kompanija SPA studios radila je na brojnim animiranim filmovima, kao što su „Nokturna“, „Asteriks i Vikinzi“ i „Moje odvratno ja“.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike