U trendu

Džek i Džil

Žanr: komedija
Trajanje: 91 min.

Glavne uloge:Adam Sendler (Adam Sandler), Kejti Holms (Katie Holmes), Al Paćino (Al Pacino), Dejvid Spejd (David Spade)
Scenario:Stiv Koren (Steve Koren), Adam Sendler (Adam Sandler), Ben Zuk
Režija:Denis Dugan (Dennis Dugan)

SINOPSIS
Film prati život Džeka Sedlstajna (Adam Sendler), uspešnog marketinškog magnata iz Los Anđelesa, koji ima prelepu ženu, decu i svake godine se užasava jednog događaja: posete za Dan zahvalnosti njegove sestre bliznakinje, koju takođe tumači Adam Sendler. Džil je veoma zahtevna i pasivno-agresivna osoba, koja okreće naopačke ušuškani Džekov život.
O FILMU
Svaka porodica ima nekog člana koji vas izluđuje. To je osoba koja vam želi dobro, koju volite, ali ipak… U Džekovoj porodici, to je njegova sestra. Njegova sestra bliznakinja, Džil.
U toku odrastanja bili su veoma bliski, ali kada se Džek odselio, njegov život krenuo je u drugom smeru. Postao je veoma uspešan i cenjen u svom poslu koji vodi u Los Anđelesu, dok je Džil ostala kod kuće, da vodi računa o roditeljima. Vremenom su počeli da se viđaju jednom godišnje, na Dan zahvalnosti, kada Džil dolazi da sa Džekovom porodicom provede praznik. S godinama su počeli da se menjaju, pa Džeka posete njegove sestre sve više nerviraju nego što uživa u vremenu koje provode zajedno.
Ali, to je samo na nekoliko dana, zar ne? Netačno! Kako su stvari krenule nizbrdo, Džek je, da bi poboljšao odnose, pozvao Džil da ostane kod njega do Hanuke, kako bi ona imala vremena da uživa u svim čarima Los Anđeles. Ipak, Džek nije presrećan što je njegova sestra rešila da produži svoj boravak u njegovoj kući…
Reditelj filma, Denis Dugan, osmi put snima film sa Adamom Sendlerom u komediji "Džek i Džil", gde dokazuju da su fantastičan tandem. "Posebno interesantno mi je bilo to što Adam glumi Džeka i njegovu bliznakinju. Njen lik nije igrao kao muškarac, već kao potpuno druga osoba. Posle nekog vremena imali smo utisak da je u filmu glumica koja neverovatno liči na Adama", naveo je reditelj filma.
Za ekipu koja je radila na filmu iza kamera glavni zadatak je bio da transformišu glavnog glumca. To je postignuto ubedljivom šminkom i kostimom, kao i Sendlerovim talentom. Iako je Džil potpuno ista kao i njen brat kada je fizički izgled u pitanju, Sendler je njen lik tumačio kao ženu, a ne kao muškarac koji glumi ženu. "Sjajno smo se zabavljali na setu", dodao je reditelj.
Kejti Holms igra Erin, Džekovu suprugu. "Kada je Džil došla i počela da menja njihov život, Erin je bila ta koja je davala sve od sebe da očuva tu porodicu", objašnjava glumica. "Bilo je divno posmatrati Adama kako se transformiše u Džil", navodi Kejti. "Kao ženi, bilo mi je interesantno da razgovaram s muškarcem o brijanju nogu, kako je biti u hulahopkama i štiklama, o sitnim stvarima koje definišu ženu. Adam je bio divan i veoma, veoma duhovit".
U filmu igra i glumačka legenda, Al Paćino. Glumi sebe, ali potpuno drugačijeg sebe nego što je u stvarnosti. "U filmu, on je glumac koji gubi kontrolu i na ivici je da pukne. Ali, neočekivano, upoznaje nekoga za koga veruje da je osoba koja će ga vratiti u život", govori o svom liku oskarovac Al Paćino.
O REŽISERU
Denis Dugan (reditelj)
Američki glumac, televizijski i filmski reditelj. Njegov rad obeležen je saradnjom sa Adamom Sendlerom, komedijama "Čak i Leri brak po meri", "Ne kači se za Zohanom", "Matorani", "Moja nazovi žena" i drugim.
O GLUMCIMA
Adam Sendler (Džek, Džil)
Američki glumac poznat po brojnim komedijama. Glumačku karijeru započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a danas se bavi muzikom, piše scenarije, a oprobao se i kao filmski producent. Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Ne kači se sa Zohanom", "Svadbeni pevač", "Čak i Leri brak po meri", "Klik", "Gospodin Dids", "Pedeset prvih sastanaka", "Matorani", "Moja nazovi žena" i drugi.
Kejti Holms (Erin)
Američka glumica raskošnog talenta imala je više zapaženih uloga u televizijskim serijama i filmovima različitog žanra, među kojima se posebno ističe film Kristofera Nolana "Betmen: početak".
Oficijelni sajt

Premijera: 19. januar 2012. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike