U trendu

Hladni jul

Žanr: triler, vestern
Trajanje: 109 min.
Premise: Koliko ljudi može ubiti jedan metak? Kako u deliću sekunde pogrešna odluka može da vam promeni život?

Glavne uloge: Majkl Si Hol (Michael C. Hall), Sem Šepard (Sam Shepard), Don Džonson (Don Johnson), Vinesa Šou (Vinessa Shaw), Nik Damiči (Nick Damici)
Scenario: Nik Damiči (Nick Damici), Džo Lansdel (Joe R. Lansdale), Džim Mikl (Jim Mickle) (roman)
Režija:Džim Mikl (Jim Mickle)

SINOPSIS

U fokusu ostvarenja „Hladni jul” je porodični čovek Ričard Dejn (Majkl Si Hol), koji dok istražuje nepoznate zvuke u svojoj kući, jedne blage julske noći 1989. godine u Teksasu, upucava provalnika Fredija Rasela. Iako ga u gradu smatraju herojem, Dejn je u strahu za sigurnost svoje porodice, kada Fredijev otac Ben (Sem Šepard) stigne u grad. Otac upucanog mladića je bivši robijaš zaslepljen osvetom. Lokalni policajci su ravnodušni nakon incidenta i zahvalni što im je jedan prestupnik skinut sa vrata. Ričard ubrzo shvata da je on samo figura u mnogo većoj i užasnoj igri.

O FILMU

Ostvarenje „Hladni jul“ konačno stiže u bioskope nakon višegodišnjeg rada reditelja Džima Mikla predstavlja pravi uzbudljivi vestern film. Majkla Si Hola gledamo u ulozi osećajnog ubice u ovom napetom trileru. Neverovatan glumački trio – Majkl Si Hol, Sem Šepard i Don Džonson – akteri su radnje ovog filma.

Majkl Si Hol koji igra naslovnu ulogu u filmu „Hladni jul”, svetsku slavu stekao je u seriji „Šest stopa pod zemljom”, gde je glumio homoseksualca Dejvida Fišera. Bez obzira na kontroverze koje su pratile ovaj serijal, Majkl je pokazao svoj talenat i posle završetka dobio ulogu u novoj seriji „Dekster”, koja je emitovana od 2008. do 2013. godine i oborila sve rekorde gledanosti. Poslednju epizodu „Dekstera“ gledalo je 2,6 miliona gledalaca širom planete.

Lik Ričarda Dejna u napetom trileru „Hladni jul” tumači Majkl Si Hol: „Loše sam se osećao kad se završila serija „Dekster”. Shvatio sam da je deo mene „pregoreo“ nakon višegodišnjeg tumačenja lika kao što je Dekster – masovni ubica koji ubije nekog i ode da pojede sendvič. Dok sam čitao scenario filma „Hladni jul“, video sam da je moj lik ubio nekoga već na prvim stranicama, ali fundimentalno se razlikovao od svih likova koje sam do sada tumačio u pogledu karaktera i sveta koji ga okružuje. Iskreno, uživao sam igrajući nekoga ko ume da se kaje. Film „Hladni jul” bio je neka vrsta terapije.“

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike