U trendu

Ismael

Žanr: drama
Trajanje: 94 min.
Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge: Mario Kasas (Mario Casas), Belen Rueda (Belen Rueda), Sergi Lopez (Sergi Lopez), Huan Dijego Boto (Juan Diego Botto)
Scenario:Veronika Farnadel (Veronica Fernadel)
Režija:Marsel Pinjeiro (Marcello Pineyro)

SINOPSIS

Ismael je desetogodišni melez koji se ukracao u brzi voz na relaciji Madrid – Barselona. Pobegao je od kuće i želi da pronađe Feliksa, oca kojeg nikada nije upoznao. Jedini trag koji ima je povratna adresa sa pisma koje je poslato njegovoj majci. Po dolasku u Barselonu, uspeva da pronađe zgradu, ali umesto da u stanu nađe oca, nalazi Noru, Feliksovu majku, a svoju baku, za koju nije ni znao. Feliks je sve vreme krio od Nore da Ismael postoji, ali suočen sa majčinim pitanjima, nije porekao očinstvo. Nora tada odlučuje da ih spoji. Ismaelova rešenost da upozna biološkog oca nateraće sve ostale članove porodice da se suoče sa prošlošću.

O FILMU

Film je nominovan za „španskog Oskara“ – Gojinu nagradu, u katergoriji najbolji sporedni glumac – Huan Dijego Boto. Dramu „Ismael“ režirao je Marsel Pinjeiro, dok su glavne uloge u ovoj drami pripale Mariju Kasasu, koji timači Ismaelovog oca, i Belen Ruedi, koja tumači Ismaelovu baku.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike