U trendu

Kako gore, tako dole

Žanr: horor, psihološki triler
Trajanje: 93 min.
Premisa: Jedini izlaz je dole!

Glavne uloge:Perdita Viks (Perdita Weeks), Ben Feldman (Ben Feldman), Edvin Hodž (Edwin Hodge)
Scenario:Dru Daudl (Drew Dowdle), Džon Erik Daudl (John Erick Dowdle)
Režija:Džon Erik Daudl (John Erick Dowdle)

SINOPSIS

Skarlet Marlou (Perdita Viks), buntovni avanturista i genijalni arheolog, posvetila je ceo život potrazi za najvećim skrivenim blagom: Flamelovim kamenom mudrosti. Prema legendi, ovaj neuhvatljivi artefakt može da pretvori metal u čisto zlato i da nam omogući večni život – nezamislivu moć. Opterećena samoubistvom svog oca i glasinama o njegovom ludilu, Skarlet je postala potpuno opsednuta: neće biti mirna dok ne završi očev rad i povrati njegovu zaostavštinu. Niz komplikovanih zagonetki vodi je do otkrića da najmoćniji kamen leži ispod ulica Pariza, skriven u najvećoj svetskoj grobnici – u katakombama.

U pomoć će pozvati svoju staru ljubav i partnera u zločinu Džordža (Ben Feldman) – genijalnog arheologa koji za svoju dušu obnavlja istorijske spomenike i vraća im staru slavu, kao i amaterskog filmadžiju Bendžija (Edvin Hodž) – klaustrofobičnog kamermana koji nije svestan do kojih dubina će ga ovo putovanje odvesti. Svesni opasnosti koje ih čekaju dole, trio će regrutovati i tim eksperata za katakombe da im pokaže put. Iako svaki od njih krije svoju tajnu, u katakombama niko ne može da pobegne od svoje prošlosti. Niko od njih ne može ni da pretpostavi da će ih dole sačekati sopstveni demoni, a kako budu prolazili kroz strašni lavirint neverovatnih užasa, spustiće se sve dublje i dublje u svoj lični pakao. Jedina šansa da prežive nalazi se u misterioznoj moći kamena mudrosti i otkrivanju pravog značenja maksime: „Kako gore, tako dole“.

O FILMU

Kilometri zavojitih katakombi leže ispod ulica Pariza, večnog doma brojnih duša. Kada tim istraživača krene u avanturu kroz nepoznati lavirint kostiju, otkriće šta zapravo grad umrlih čuva. Putovanje je to u ludilo i teror koje zalazi duboko u ljudsku psihu kako bi otkrilo lične demone koji svakog od nas progone.

Napet i uzbudljiv film, sniman u gerila stilu sa kamerama u ruci i na glavi, „Kako gore, tako dole“ spaja stvarne misterije drevnog sveta sa savremenim mladalačkim fenomenom urbanog istraživanja kako bi nam predstavio priču o likovima i čistom psihološkom teroru.

Katakombe Pariza izazivaju u nama najdublje, iskonske fobije: strah od mraka, strah od samoće, strah od zatvorenog prostora i strah od zarobljavanja. Ovaj neistraženi sistem tunela fascinirao je istoričare, istraživače i pripovedače vekovima, zbog večne misterije – kakva bogatstva i užasi postoje tu? Skoro petsto metara ispod zemlje leže ostaci preko šest miliona ljudi, duplo više od broja stanovnika Pariza. Kad posetioci uđu u katakombe, pozdravlja ih natpis: „Stanite! Ovo je carstvo umrlih.“

Iako se lavirinti katakombi protežu na preko 290 kilometara ispod ulica Pariza, samo je jedan mali deo (oko 1.5 km) otvoren za javnost, ostatak je zatvoren jer je suviše opasan… što za neke istraživače predstavlja poseban izazov. Bukvalno grad smrti, teško je zamisliti lokaciju koja je bliža paklu. Ova dobro poznata znamenitost bila je zabranjena i u velikoj meri neistražena – sve do sada…

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike