Krive su zvezde

Žanr: drama, romansa
Trajanje: 126 min.
Premisa: Jedna bolesna ljubavna priča

Glavne uloge: Šejlin Vudli (Shailene Woodley), Ensel Elgort (Ansel Elgort), Nat Volf (Nat Wolff), Laura Dern (Laura Dern), Vilijam Defo (Willem Dafoe)
Scenario: Scott Neustadter, Majkl Veber (Michael H. Weber), Džon Grin (John Green), knjiga
Režija:Džoš Bun (Josh Boone)

SINOPSIS

Hejzel i Gas je dvoje neverovatnih tinejdžera koje spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje. Kako oboje boluju od teške bolesti, polaznici su grupe za podršku obolelima od raka. Njihov odnos je poseban i čudesan i zbog načina i mesta na kom su se upoznali.

O FILMU

Zasnovan na bestseleru Džona Grina, film „Krive su zvezde“ mladog američkog reditelja Džoša Buna prikazuje pravu ljubav dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u neverovatnim fizičkim i emotivnim iskušenjima. Svet gledamo kroz oči šesnaestogodišnje Hejzel (Šejlin Vudli), koja boluje od raka i zbog roditelja kreće na terapiju u Grupu za podršku mladima obolelim od raka. Nimalo oduševljena tom idejom, devojka čiji društveni život do tada nije ni postojao, upravo na mestu na kojem svi pričaju o svojoj usamljenosti i životnim nedaćama – doživljava pravu ljubav nakon što upozna sedamnestogodišnjeg bivšeg košarkaša Ogastasa (Ensel Elgort).

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvek bila u terminalnoj fazi bolesti – njeno poslednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus i njena priča je ponovo napisana.

Vodeće uloge u filmu „Krive su zvezde“ tumače mlade zvezde u usponu Šejlin Vudli i Ensel Elgort. U filmu roditelje mlade Hejzel glume Laura Dern i Sam Tramel, a epizodnu ulogu ima i Vilijam Defo. Književno ostvarenje „Krive su zvezde“ poznatog američkog pisca Džona Grina može da se pročita i na srpskom jeziku.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike