U trendu

Legenda o Sarili 3D

Žanr: animirani, avantura, 3D, sinhronizovan
Trajanje: 80 min.
Zemlja produkcije: Kanada

Glavne uloge:Kristofer Plamer (Christopher Plummer), Rašel Lefevr (Rachelle Lefevre), Dastin Miligan (Dustin Milligan)
Scenario:Rodžer Harvi (Roger Harvey), Pol Risašer (Paul Risacher)
Režija:Nensi Florens Savard (Nancy Florence Savard)

SINOPSIS
Na dalekom severu u jesen 1910. godine glad preti privremenom logoru mladih Inuita. Situacija postaje sve teže, jer se lovci dan za danom vraćaju praznih ruku. Nikome poznat šaman Krulik bacio je čini na pleme, što je uzrokovalo da sve životinje nestanu sa tog prostora. Međutim, nada se krije u legendi o Sarili, bogatoj obećanoj zemlji među glečerima. Prema legendi, samo osoba čistog srca može da kroči u obećanu zemlju. Troje mladih Inuita kreće u potragu za Sarilom, nadajući se da će spasti svoje pleme od gladi.
O FILMU
"Legenda o Sarili 3D" je prvi 3D kanadski animirani film, i takođe prvi film čija je kompletna produkcija izvedena u kanadskoj pokrajini Kvebek. Film je inspirisan kulturom Inuita (kod nas poznatih i kao Eskimi), starosedelaca Severnoameričkog kontinenta. Autori filma ističu da nisu želeli da liče na holivudske produkcije, već su napravili uzbudljiv, interesantan i drugačiji, umetnički animirani film za decu.
Rediteljka filma, Nensi Florens Savard, radila je na ovom filmu trinaest godina: "Shvatila sam da ljudi poput naroda iz SAD i južne Kanade vrlo malo znaju o kulturi Inuita. Zato sam želela da napravim animirani film koji bi bio i poučan i kroz koji bi moglo mnogo da se nauči o ovom narodu. A mislim da je kultura Inuita predivna – sa svojim severnim svetlima, načinom na koji ovaj narod šije odeću, pravi skulpture i kuće od leda koje zovu iglo".
Oficijelni sajt

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike