Ljubav je čudna stvar

Žanr: drama
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge:Marisa Tomei (Marisa Tomei), Džon Litgov (John Lithgow), Alfred Molina (Alfred Molina), Darren E. Burrows
Scenario:Ajra Saks (Ira Sachs), Mauricio Zacharias
Režija:Ajra Saks (Ira Sachs)

SINOPSIS

Nakon 39 godina provedenih zajedno, Ben i Džordž odlučuju da iskoriste mogućnost da se venčaju zahvaljujući novom zakonu o gej brakovima. Međutim, po povratku sa medenog meseca, odjednom sve kreće po zlu: Ben dobija otkaz sa svoje dugogodišnje pozicije horskog direktora u Katoličkoj školi i par shvata da više ne može da plaća kiriju za stan. Priča za sve generacije. Priča o ljubavi i braku. Priča o dve osobe koje pokušavaju da izgrade dug zajednički život, i ljubavi između njih koja izrasta u dubok i intiman odnos.

O FILMU

Džon Litgov i Alfred Molina igraju glavne uloge u ovom filmu. To je univerzalna priča za sve generacije, priča o vezi, braku i posvećenosti drugoj osobi.

„Život ima svojih prepreka, ali sam rano naučio da se lakše prevazilaze ako im pristupiš s iskrenošću“, rečenica koju Džordž (Alfred Molina) izgovara u jednoj sceni u filmu – možda najbolje opisuje naslov ostvarenja „Ljubav je čudna stvar“, naslov koji je reditelj Ajra Saks pažljivo odabrao kako bi objasnio sve teške veze koje postoje na svetu.

U ovoj dirljivoj drami američkog reditelja Ajre Saksa, glavne uloge igraju briljantni glumci Džon Litgov, Alfred Molina i Marisa Tomei. Film je prikazan na mnogim festivalima kao što su Berlinale, Tribeka filmski festival, Sandens filmski festival, a kritičari su mu dali odlične ocene. Džon Litgov, koji tumači ulogu Bena, smatra da se ovaj film u mnogo čemu razlikuje od drugih koji se bave sličnom temom: „Poslednjih nekoliko godina brakovi između istog pola bili su veoma aktuelna ‘goruća’ tema. Ali ono po čemu se ovaj film razlikuje od drugih jeste motiv ljudskosti koji je prisutan. Bili smo u prilici da pogledmo veliki broj filmova o vezama između starijih heteroseksualnih parova, ali ne mogu da se setim nijednog o starijem gej paru. A ovo ostvarenje divno oslikava jednu takvu priču.“

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike