Luda noć u muzeju 2

Žanr: komedija
Trajanje: 105 min.
Premisa: Kada se svetla ugase, borba počinje!

Glavne uloge:

Ben Stiler (Ben Stiller), Ejmi Adams (Amy Adams), Oven Vilson (Owen Wilson), Henk Azarija (Hank Azaria), Robin Vilijams (Robin Williams), Kristofer Gest (Christopher Guest), Riki Žerve (Ricky Gervais), Bil Hejder (Bill Hader), Alen Šaba (Alain Chabat)

Scenario:Robert Ben Garant (Robert Ben Garant), Tomas Lenon (Thomas Lennon)
Režija:Šon Levi (Shawn Levy)

SINOPSIS
Noć je pala na muzej Smitsonijan u Vašingtonu. Vodiči su otišli svojim kućama, svetla su pogašena, školarci su ušuškani u svoje krevete, a ipak se nešto neverovatno komeša. Nekadašnji noćni čuvar Lari Dejli (Ben Stiler) biće uvučen u najveću i najneverovatniju avanturu do sada, takvu u kojoj će istorija zaista oživeti.
O FILMU
U drugom delu sage "Luda noć u muzeju" Lari se suočava s bitkom toliko epskom da se može odigravati samo u hodnicima najvećeg muzeja na svetu. Sada Lari mora da pokuša da spase svoje nekada nepokretne prijatelje od nečega što bi moglo biti njihova poslednja odbrana među čudima Smitsonijana, od kojih sva, od čuvenih slika na zidovima do svemirskih brodova u hodnicima, iznenada dobijaju sopstvenu svest.
U prvom filmu ikada snimljenom u kompleksu Smitsonijana zabava počinje s Larijem, koji je ostavio iza sebe slabo plaćen posao čuvanja muzeja da bi postao traženi izumitelj u sopstvenoj firmi. Izgleda da sada ima sve – ali nešto u njegovom životu nedostaje, nešto što ga vuče ka njegovom Prirodnjačkom muzeju, gde je nekada imao čarobnu noć kakva se dobija jednom u životu. Tamo on dolazi do uznemirujućeg otkrića. Njegovi omiljeni eksponati, neki od njegovih najiskrenijih prijatelja, proglašeni su zastarelim. Spakovani u sanduke, oni čekaju transport u prostrani arhiv Smitsonijana.
Njihova sudbina se ne zna. Tačnije, ne zna se sve dok Lari ne dobije poziv od minijaturnog kauboja Džededaje (Oven Vilson), koji ga obaveštava o pretećoj katastrofi. Izgleda da su nove pridošlice probudile druge eksponate, uključujući egipatskog vladara po imenu Kamunra (Henk Azarija), koji je naročito loše raspoložen posle 3.000 godina spavanja. Sada on i trojka najokrutnijih negativaca u istoriji – Ivan Grozni (Kristofer Gest), Napoleon Bonaparta (Alen Šaba) i Al Kapone (Džon Berntal) – kuju planove da zauzmu muzej (i potom svet), oslobađajući Vojsku podzemnog sveta.
Žureći i prestonicu, Lari se očigledno upetljao preko glave. Ali, on ima neke impresivne nove prijatelje – od genijalnog Alberta Ajnštajna i poštenog Abrahama Linkolna do eksponata koji njemu lično najviše oduzima dah – Amelije Erhart (Ejmi Adams), koja u Lariju budi izgubljeni osećaj za zabavu i avanturu. Zajedno sa starim drugarima, među kojima su Tedi Ruzvelt (Robin Vilijams), Oktavijus (Stiv Kugan), Sakadžaveja (Mizuo Pek), Atila (Patrik Galager) i neandertalci, Lari se neće zaustaviti ni pred čim u težnji da povrati svoje prijatelje i ponovo uspostavi mir u prestonici pre zore.
Ovo je prvi akciono-avanturistički film ikada sniman u najvećem muzejskom kompleksu Amerike i najvećem i najposećenijem muzeju sveta – Smitsonijanu.
O REŽISERU
Šon Levi (reditelj/producent)
Jedan je od komercijalno najuspešnijih filmskih reditelja protekle decenije. Do sada su njegovi filmovi zaradili preko milijardu dolara širom sveta. Levi je izgradio svoj stil, s lakoćom preplićući komediju i emocije, stvarajući priče koje sjajno prolaze kod publike.
Trenutno producira i režira akcionu komediju "Date Night" s Tinom Fej i Stivom Karelom; ona prati par čiji nedeljni ritual večere s filmom neočekivano prerasta u nešto više. Levi je bio producent i reditelj blokbastera "Luda noć u muzeju" s Benom Stilerom, Robinom Vilijamsom, Ovenom Vilsonom, Rikijem Žerveom, Dikom van Dajkom i Mikijem Runijem.
Režirao je uspešnu komediju iz 2006. godine "Pink Panter" sa Stivom Martinom, Kevinom Klajnom, Bijonse Nouls i Žanom Renoom i bio izvršni producent filma "Pink Panter 2". Takođe, režirao je komediju "Što više, to bolje" sa Stivom Martinom, Boni Hant, Eštonom Kučerom i Hilari Daf. Godine 2002. režirao je romantičnu hit komediju "Upravo venčani" s Eštonom Kučerom i Britani Marfi. Iste godine snimio je i porodičnu komediju "Big Fat Liar" s Frenkijem Municom, Polom Đamatijem i Amandom Bajns.
O GLUMCIMA
Ben Stiler (Lari Dejli)
Vredan glumac, reditelj, producent i scenarista nastavlja da ostavlja svoj jedinstveni pečat na film, televiziju i teatar. Stiler je nedavno režirao hit film "Tropic Thunder" i glumio u toj akcionoj komediji s glumačkom ekipom u kojoj su bili Robert Dauni Junior, Džek Blek i Tom Kruz. Stiler je bio i koscenarista i producent filma.
Drugi filmovi koje je potpisao kao reditelj bili su "Reality Bites", njegov rediteljski debi iz 1994, "Crevna napast" s Džimom Kerijem iz 1996. i "Zulender" iz 2001. Takođe, glumio je u brojnim hitovima, među kojima su bili "Flirting with Disaster" scenariste i reditelja Dejvida O. Rasela "Njeni roditelji" i njegov nastavak "Meet the Fockers", "The Royal Tenenbaums", "There’s Something About Mary", "Dodgeball: A True Underdog Story", animirani hit "Madagaskar" i nastavak "Madagaskar: beg u Afriku" i, naravno, "Luda noć u muzeju".
Godine 1998. tumačio je lik Džerija Stala u filmu "Večita ponoć", istinitoj priči o piscu zavisniku od heroina. Iste godine pojavio se i u filmu "Prijatelji i susedi" scenariste i reditelja Nila Labjuta. Kao producent, potpisao je i filmove "Zulender", "Starski i Hač", "Dodgeball: A True Underdog Story", "The Ruins" i "Blades of Glory" s Vilom Ferelom.
Ejmi Adams (Amelija Erhart)
Glumica s impresivnom filmografijom, nominovana za Oskara. Nominaciju je zaradila za ulogu časne sestre u filmu Džona Patrika Šenlija "Sumnja", a uskoro ćemo je ponovo gledati uz Meril Strip u filmu Nore Efron "Džuli i Džulija".
Adamsova je glumila u filmu Kevina Lime "Enchanted" uz Džejmsa Marsdena, Idinu Menzel, Patrika Dempsija i Suzan Sarandon. Nedavno se pojavila i u filmovima "Gospođica Petigru živi za dan" s Franses Mekdormand i "Rat Čarlija Vilsona" Majka Nikolsa s Tomom Henksom, Džulijom Roberts i Filipom Simorom Hofmanom.
Uloga u filmu Fila Morisona "Junebug" iz 2005. donela je Adamsovoj nominacije za Oskara i nagradu Udruženja filmskih glumaca, kao i brojne druge nominacije i nagrade. Drugi njeni filmovi su "Riki Bobi: legenda brzine" s Vilom Ferelom, "Wedding Date" s Debrom Mesing i Dermotom Malrunijem, "Uhvati me ako možeš" Stivena Spilberga s Leonardom di Kapriom, "U Sarinoj službi" Redžinalda Hadlina, "Pumpkin" Entonija Abramsa i "Drop Dead Gorgeous".
Oven Vilson (Džededaja)
Jedan je od najtraženijih glumaca komičara u Holivudu. Takođe je vrlo zapažen i kao scenarista; često sarađuje s rediteljem Vesom Andersonom. Saradnja na filmu "The Royal Tenenbaums" donela im je nominaciju za Oskara za najbolji originalni scenario.
Vilson je nedavno glumio s Dženifer Eniston u filmu "Marli i ja", komediji u režiji Dejvida Frankela. Pojavio se u nizu hitova među kojima su prva "Luda noć u muzeju", "Lovci na deveruše", "Ti, ja i Dupri" i Diznijev animirani blokbaster "Automobili", koji je bio nominovan za Oskara.
Glumio je uz Ejdrijena Brodija i Džejsona Švarcmana u filmu Vesa Andersona "Voz za Dardžiling" i uz Bila Mareja i Andželiku Hjuston u Andersonovom "The Life Aquatic with Steve Zissou". Vilson je bio koscenarista i glumac u Andersonovom prvom filmu – "Bottle Rocket", a potom je s njim sarađivao i na drugom filmu – "Rašmor".
Drugi njegovi filmovi bili su, između ostalih: "Crevna napast", "Armagedon", "Šangajsko podne", "Zulender", "Iza neprijateljskih linija", "Šangajski vitezovi" i "Starski i Hač".
Oficijelni sajt

Premijera: 20. maj 2009. godine u Domu sindikata u 20 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.