Na tajnom zadatku: Povratak u koledž

Žanr: akcija, krimi komedija Trajanje: 112 min.

Glavne uloge:Čening Tejtum (Channing Tatum), Džona Hil (Jonah Hill), Ice Cube
Scenario:Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rothman, Jonah Hill i Patrick Hasburgh, Stephen J. Cannell (TV serija „21 Jump Street“)
Režija:Fil Lord (Phil Lord), Kristofer Miler (Christopher Miller)

SINOPSIS

Pošto su (dva puta) prošli kroz srednju školu, za mlade policajce, Šmita (Džona Hil) i Dženka (Čening Tejtum) spremaju se novi, veliki izazovi. Čeka ih tajni zadatak na lokalnom koledžu. Međutim, kada se Dženko pridruži sportskoj družini i oseti duh zajedništva, a Šmit postane deo boemsko-umetničke scene, njihovo partnerstvo biva dovedeno u pitanje. Ne samo da moraju da reše slučaj već i kao odrasli ljudi, moraju da definišu svoje prijateljstvo. Da li će ova dva prerasla adolescenta biti u stanju da se od brucoša razviju u odrasle ljude? Da li je koledž nešto najbolje što im se ikada desilo?

O FILMU

Prvi film „Na tajnom zadatku“ zasnovan je na popularnoj američkoj seriji iz osamdesetih, koja je prikazivala mlade policajce na specijalnoj dužnosti: da se vrate u srednju školu. „Ovo je sjajan koncept za akcionu komediju – dva mladolika policajca vraćaju se u srednju školu i uspevaju da raskrinkaju dilere droge“, izjavila je izvršna producentkinja Tanja Lando.

„Sve je počelo od jednostavnog pitanja: kako bi izgledalo ponovo proživeti najznačajniji trenutak u mladosti – period srednje škole? Iako misliš da si sada pametniji i da znaš sve odgovore, iznenada shvatiš da je sve bilo pogrešno. Odmah se vrate isti problemi i nesigurnost kao kada si imao 17 godin“, dodaje Džona Hil.

Glumačka ekipa, predvođena Čeningom Tejtumom i Džona Hilom, sjajni su prijatelji u stvarnom životu. Stoga su rešili da naprave nastavak hit komedije iz 2012. godine. „Šmit i Dženko su čudan tandem. Oni su partneri u poslu, ali i dobro rade zajedno jer su veoma različiti i na drugačiji način pristupaju svemu“, navodi Džona Hil. A upravo je to prava stvar za nastanak dobre komedije, a za Tejtuma izazov da iznese sve izuzetne i neočekivane situacije: „Nisam imao mnogo iskustva sa komedijama“, rekao je Tejtum. „Naučio sam da se oslanjam na sam tok dešavanja. Džona je toliko dobar, u stanju je da jednu rečenicu izgovori na četiri ili pet različitih načina i da su sve fantastične. Verujem mu, kao i Krisu i Filu (rediteljima). Okružen sam prijateljima. Ako njih zasmejem, siguran sam da je to zaista smešno.“

Kao rezultat svega, dobili smo Šmita i Dženka, kao neponovljiv par na velikom platnu. „Oni su kao Bogart i Bekol“, navodi Fil Lord, ko-reditelj sa Kristoferom Milerom i dodaje: „Među njima vlada neopisiva hemija. Potpuno su različiti, ali se veoma cene i dive se jedan drugome. Pravi su jing i jang.“ Hil i Tejtum su se mnogo zbližili na snimanju prvog dela i postali pravi prijatelji. „Humor i emocije u ovom filmu proizilaze iz toga što smo on i ja dobri prijatelji i u stvarnom životu“, objašnjava Hil.

Sada, u filmu „Na tajnom zadatku: Povratak na koledž“, kreatori filma su odnos između dva glumca postavili na viši nivo. Prvi film se svodio na to da njih dvojica izgrade odnos, dok se sada sve vrti oko toga šta je potrebno da bi bilo kakva veza i trajala. Ta ideja se fantastično uklopila u činjenicu da je ovaj film nastavak. Ovaj film nije morao da se trudi da oživi magiju, već je uspeo da na poseban način bude potpuno nov. „Ono što je loše kod nastavaka jeste kada su samo drugi deo priče među glumcima iz prvog dela. U vezi pokušavate da ponovo stvorite prošlost, ali nikada neće biti isto. Morate se potruditi da stvorite nova i različita iskustva, koja će biti možda i bolja i lepša. Tako je i sa filmom“, rekao je reditelj Lord.

Prvi film je zahtevao određeni balans između akcionih i komičnih scena. Ali u ovom nastavku, sve je moglo da bude bombastičnije. Ovo nije akciona komedija, „Na tajnom zadatku: Povratak u koledž“ je komedija sa mnogo akcije. Likovi su već postavljeni pa je sama radnja mogla da krene malo brže.

O GLUMCIMA

Džona Hil (Šmit)
Za kratko vreme se proslavio u Holivudu i od klasičnog komičara prerastao u ozbiljnog glumca, nominovanog za Zlatni globus i Oskara za najbolju sporednu ulogu u dva filma. Prethodno ga pamtimo po filmovima „Kul momci“, „Četrdesetogodišnja devica“, „Preboleti Saru Maršal“, „Samo ga dovedi“, „Formula uspeha“, „Đangova osveta“, „Apokalipsa u Holivudu“ i „Vuk sa Vol Strita“. Takođe je pozajmio glas u animiranim filmovima „Megaum“ i „Kako da dresirate svog zmaja 1 i 2“ i „Lego“.

Čening Tejtum (Dženko)
Jedan je od najtraženijih holivudskih glumaca novije generacije. Osvojio je publiku velikim bioskopskim hitovima „Uhvati ritam“ i „Dragi Džone“. Osim njih, ostvario je zapažene uloge u filmovima „I u dobru i u zlu“, „Izdaja“, „Ničiji sin“, „G.I. Joe“, „Apokalipsa u Holivudu“ i dr.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike