Nesuđena mlada

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 94 min.
Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge:Inma Kuesta (Inma Cuesta)Martin Rivas (Martin Rivas)Kvim Gutijerez (Quim Gutierrez)Marija Boto (Maria Botto)Rosi de Palma (Rossy De Palma)Berto Romero (Berto Romero)Pako Leon (Paco Leon)Laura Sančes (Laura Sanches)
Scenario:Pablo Alen (Pablo Alen)Breikso Koral (Breixo Corral)
Režija:Havijer Ruiz Kaledra (Javier Ruiz Caledra)

SINOPSIS

Da li postoji bilo šta gore od toga da budeš pozvana na venčanje bivšeg dečka? Svakako da postoji – da budeš pozvana na tri takva venčanja za mesec dana, da ne umeš da odbiješ pozive, i da je jedina osoba koja pristaje da na tim venčanjima glumi dečka tvoj novi asistent sa posla.

O FILMU

Slični tekstovi

Na ovoj ideji, baziranoj na istinitoj životnoj priči, nastala je nova komedija reditelja Havijera Ruiza Kaldere. Scenaristi Breikso Koral i Pablo Alen, inspirisani pričom zajedničke prijateljice, predstavili su ovu ideju producentima koji su odmah shvatili potencijal priče i njenu izvanrednu komičnu notu.

Rut, glavna junakinja, koju tumači Inma Kuesta, ne ume da odbije nečiji poziv i zbog toga odlučuje da ode na sva tri venčanja, a jedini koji prihvata da joj u tom „poduhvatu“ pravi društvo jeste njen novi asistent s posla koga tumači Martin Rivas.

Reditelj Havijer Ruiz Kaldera inspiraciju za film nalazi u glavnom liku, o kome kaže: „Imam mnogo prijatelja koji su u svojim tridesetim, sami, izuzetno zabavni, piju, puše, idu na žurke, prave gluposti i sve u svemu su sjajni i veoma zabavni, a takve likove ne viđamo u filmovima. Ono što me je ‘kupilo’ u ovom scenariju jeste priča o baš takvim devojkama jer volim da budem okružen njima, zaljubljujem se u njih i želim da ih vidim na filmu. Izgleda da u današnje vreme ženski glavni lik mora da bude podređen muškom heroju. Mislim da je mnogo jače ako imamo glavni ženski lik u blesavoj i zabavnoj komediji, a Rut je upravo takva – nespretna, blesava i šarmantna“.

Jedan od najvećih izazova filma bio je da se pronađe glavna glumica, neko ko ima osećaj za komediju potreban da bi se predstavila Rut. Izbor je pao na Inmu Kuestu, koju je režiser otkrio kroz TV serije i filmske uloge za koje je i nominovana za nagrade Goja.

Inma je priznala da je jedva čekala da snimi komediju i dodala: „Ja sam zapravo kao klovn, uvek se šalim, smejem, volim ljude koji prihvataju šalu na svoj račun i volim da ih zasmejem. Do sada sam uglavnom glumila u dramama. Ovaj film je veliko ostvarenje mojih želja, ali sam bila prilično uplašena jer sam morala da radim nešto novo. Komedija ima drugačiji ritam. I to sam naučila kroz ovaj film.“ O devojci koju tumači kaže da je veoma harizmatična, ali nije svesna toga pa o njenom putu odlučuju okolnosti i drugi ljudi. Uvek je u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, ali spremna da se smeje samoj sebi kada se nađe u nezgodnim situacijama.

Atraktivni Martin Rivas glumi Danija, njenog asistenta koji je prinuđen da sa svojom šeficom ode na sva tri venčanja i koga Rivas opisuje kao hronično nezainteresovanog momka, pasivnog, ali veoma bitnog za glavnu junakinju. Rivas dodaje da je ovo izuzetno dobro napisana komedija i da je fasciniran režiserom, koji mu je postao i prijatelj.

Oficijelni sajt

Premijera: 14. februar 2014. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike