U trendu

Nimfomanka: prvi deo

 

Žanr: drama
Trajanje: 118 min.
Zemlja porekla: Danska, Nemačka, Francuska, Belgija, Velika Britanija

Glavne uloge:Šarlot Gejnsboro (Charlotte Gainsbourg)Stelan Skarsgard (Stellan Skarsgard)Šaja Labuf (Shia LaBeouf)Uma Turman (Uma Thurman)Stejsi Martin (Stacy Martin)Kristijan Slejter (Christian Slater)Koni Nilsen (Connie Nielsen)
Scenario:Lars fon Trir (Lars von Trier)
Režija:Lars fon Trir (Lars von Trier)

SINOPSIS

„Nimfomanka“ je divlja i poetična priča o životnom putu jedne žene od najranije mladosti do njene pedesete godine, ispričana rečima glavne junakinje – Džo (Šarlot Gejnsboro), koja sebe predstavlja kao nimfomanku. Jedne hladne zimske večeri stari, šarmantni neženja Seligman (Stelan Skarsgard) pronalazi na ulici pretučenu Džo i odvodi je u svoj stan. Dok joj previja rane, zapitkuje je o njenom životu i pažljivo sluša njenu razgranatu i višeslojnu priču prepunu asocijacija i incidenata.

O FILMU

Prvobitno je bilo zamišljeno da se film prikazuje u celini, ali je zbog dužine podeljen na dva dela. Prvi deo čini pet poglavlja: „Sve o pecanju“, „Džerom“, „Gospođa H“, „Delirijum“ i „Mala škola orgulja“, koja prate mladu Džo kroz njena prva seksualna iskustva, zadovoljstva, ali i bolna suočavanja s posledicama svojih postupaka.

Svetska premijera necenzurisane, integralne verzije prvog dela filma u trajanju od pet i po sati bila je u februaru ove godine na Berlinskom filmskom festivalu.

Autor čuvenih filmova „Kroz talase“, „Ples u tami“, „Dogvil“ još jednom je uspeo da šokira svet, ovoga puta neobuzdanim i kreativnim viđenjem seksualnog oslobođenja i nesputanosti. Film je izazvao brojne polemike i nekoliko zabrana prikazivanja na velikom platnu, ali je pretežno pozitivno ocenjen od publike i kritike.

„Nimfomanka“ je posle „Antihrista“ (2009) i „Melanholije“ (2011) poslednji film Larsa fon Trira u njegovoj takozvanoj trilogiji depresije.

Film je za starije od 18 godina.

Oficijelni sajt

Premijera: 3. april 2014. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike