Oblaci nad Sils Marijom

Žanr: drama
Trajanje: 124 min.
Zemlja porekla: Švajcarska, Nemačka, Francuska

Glavne uloge:Žulijet Binoš (Juliette Binoche), Kristen Stjuart (Kristen Stewart), Kloi Grejs Morec (Chloe Grace Moertz)
Scenario:Olivije Asajas (Olivier Assayas)
Režija:Olivije Asajas (Olivier Assayas)

SINOPSIS

Na vrhuncu svoje međunarodne karijere, Marija Enders (Binoš) dobija poziv za nastup u pozorišnoj predstavi po kojoj je postala poznata pre dvadeset godina. Međutim, Marija je tada igrala ulogu Sigrid, privlačne mlade devojke koja razoruža i na kraju dovede do samoubistva stariju Helenu. Upravo za lik Helene, Marija sada dobija poziv. Ona većinu svog vremena provodi sa ličnom asistentkinjom Valentinom (Stjuart), koja je postala njena jedina prijateljica. A kada Džo-En (Morec), mlada holivudska starleta sklona skandalima, dobije ulogu Sigrid, Marija je primorana da se suoči s rivalkom, kao i sa sopstvenom mladošću.

O FILMU

Dobitnica prestižne filmske nagrade Oskar Žulijet Binoš („Engleski pacijent“, „Čokolada“), zvezda „Sumrak sage“ Kristen Stjuart i mlada holivudska glumica u usponu Kloe Grejs Morec („Pravednik“) – zvezde su novog filma reditelja Olivera Asajasa „Oblaci Sils Marije“. Ovaj hvaljeni i nagrađivani film premijerno je u našim bioskopima prikazan u okviru Filmomanije.

Glumica Žulijet Binoš sama je predložila ideju za film reditelju i scenaristi Oliveru Asajasu. Zanimljiva je činjenica da je poznata modna marka Šanel ustupila svoju odeću, nakit, modne dodatke i šminku trima glumicama u filmu, a redatelj Asajas je toliko želeo da se u filmu pojavi mlada Kristen Stejuart da je čekao da se napravi prostor u njenom rasporedu kako bi mogla da snima ovaj film. Sam film ove godine je prikazan u službenoj konkurenciji Filmskog festivala u Kanu na kojem je redatelj Oliver Asajas bio nominovan za nagradu Zlatna palma.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike