U trendu

Pingvini sa Madagaskara

Žanr: animirani, avantura, komedija, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 92 min.
Premisa: Film koji će otkriti njihov tajni identitet

Glavne uloge:Tom McGrath, Chris Miller, Christopher Knights, John Malkovich, Benedict Cumberbatch, Peter Stormare
Glavne uloge u sinhronizaciji:Branislav Zeremski, Bojan Žirović, Milica Janketić, Srđan Timarović, Muta Nikolić, Milan Antonić
Scenario:John Aboud, Michael Colton, Eric Darnell, Tom McGrath, Brandon Sawyer
Režija:Eric Darnell, Simon J. Smith
Režija sinhronizacije:Jana Maričić

SINOPSIS

Super špijunski timovi se ne rađaju, oni se izležu iz jajeta. Otkrijte tajne najvećih i najurnebesnijih ptica iz tajnog sveta špijunaže: Major, Kovalski, Riko i Vojnik. Ova elita udružuje snage sa popularnom tajnom organizacijom Severni vetar, na čijem je čelu zgodni i podmukli Agent Poverljivo (mogli bismo da vam kažemo ime, ali onda… znate). Zajedno, oni moraju da spreče ozloglašenog Doktora Oktavijana Šprica da uništi naš svet.

O FILMU

Otkrijte tajne najčuvenijih i najurnebesnijih ptica iz tajnog sveta špijunaže. Skiper, Kovalski, Riko i Vojnik, prvoklasne zvezde filma „Madagaskar“ dobili su priliku da zasijaju na svom velikom ekranu. Njihove nesvakidašnje avanture odvešće ih na Antarktik, u Veneciju, pustinju, Šangaj, Njujork, pa čak i u Kentaki, tokom čega će doživeti svetsku slavu, ali će morati da obavljaju svoje špijunske obaveze.

Major, Kovalski, Riko i Vojnik su glavni likovi koji svoje dogodovštine doživljavaju na komičan način. Major, kao glavnokomandujući, svojim autoritetom i sa dobro razvijenom moći ubeđivanja utiče na ostale članove grupe. Majorov najmlađi i najnaivniji pomoćnik, Vojnik, slepo veruje svom šefu i ubeđen je da su svi ljudi na svetu dobri. Nerviraju ga potezi nestašnog druga Rika, ćutljivog pingvina koji pokazuje spremnost za bilo kakvu akciju koja podrazumeva uništavanje putem bombi i eksplozivnih naprava. Najveći genijalac, odnosno intelektualac, jesteKovalski, neverovatne pameti i smirenosti. Pomalo ekscentričan, svojim kolegama pokazuje neobične naprave koje bi rešile njihove svakodnevne probleme. Međusobno se vole, poštuju i štite. Moraju biti obavešteni o svakoj sitnici i događajima koji se dešavaju oko njih, a spremni su da u svakoj situaciji ponude najbolje i najefikasnije rešenje.

Film je sinhronizovan na srpski, tako da će i najmlađi posetioci bioskopa moći nesmetano da uživaju u avanturama ovih neobičnih pingvina. Glumac Branislav Zeremski pozajmljuje glas Majoru, Marko Marković Kovalskom, Milan Antonić Vojniku, a u sinhronizaciji su učestvovali i Bojan Žirović, Srđan Timarov, Slobodan Stefanović, Milica Janketić i Mladen Andrejević. Režija sinhronizacije poverena je Jani Maričić.

Oficijelni sajt:

 

 

2 komentara
  1. Katarina

    Hteli da vodimo dete prvi put u bioskop i razmišljali između Mede Padingtona i Pingovina. Odabrali smo Pingvine, i nismo pogrešili. Naša devojčica se super zabavila, a i mi sa njom. Film ima odlične fore, na koje se i četvorogodišnjaci smeju na glas 😀 Meni se Madagaskar baš i ne sviđa, a kralj Džulijan mi je iritantan, tako da su mi klot Pingvini taman. I baš su mi prijali. Sinhronizacija mi je isto bila ok, gledali smo film u Domu sindikata, ne 3D projekciju.

  2. Pingvinoljubac

    Razočaran sam, prvo, cenom karata od 590 din. za 3D projekciju. Cineplexx je uništio konkurenciju, pa sad određuje cene karata po sopstvenom nahođenju. Po trenutnom kursu, ovo je skoro cena karata koja je aktuelna i u Evropi. Za veliku porodicu ovo je stvarno jedan ogroman izdatak, sramota je što je to tako, zato su nam bioskopi poluprazni. Što se tiče samog filma, VELIKI minus ide na odluku da sinhronizaciju filma radi druga ekipa, a ne ustaljena ekipa sa Žikom Milenkovićem na čelu, koja je radila i sinhronizaciju serije. Jednostavno, sinhronizacija pingvina u seriji je toliko dobra da ovo na filmu deluje u najmanju ruku bledo. Drugi veliki minus ide na račun scenarija, koji je pingvine iščupao iz njihovog ZOO vrta u Central parku u NY. Tu nije ni lemurska ekipa sa Kraljem Džulijenom na čelu, bez koje su pingvini stvarno deklasirani. Tu su neki super agenti iz agencije Severni Vetar, ali oni ne mogu da se porede sa već uigranom ekipom iz ZOO vrta. I sam tok priče o istoriji pingvina malo negira i prethodne filmove Madagaskar u kojima su se oni pojavili. Ukratko, jedan VELIKI promašaj uvoznika ovog filma za našu zemlju, plus jedan promašaj scenarista filma uz navedenu cenu karata dovode me do zaključka da bi možda bolje i isplativije bilo sačekati da se ovaj film pojavi na nekom jeftinijem mediju i onda ga odgledati. Ocena 3-

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike