Povratak u ring

Žanr: komedija, sport
Trajanje: 113 min.
Premisa: Rivalstvo koje je raslo 30 godina

Glavne uloge:Robert de Niro (Robert De Niro), Silvester Stalone (Sylvester Stallone), Kim Bejsinger (Kim Basinger), Alan Arkin (Alan Arkin), Entoni Anderson (Anthony Anderson), Ajerland Boldvin (Ireland Baldwin)
Scenario:Tim Keleher (Tim Kelleher), Rodni Rotman (Rodney Rothman)
Režija:Piter Sigal (Peter Segal)

SINOPSIS
Henri Šarp i Bili Mekdonen su dva lokalna borca iz Pitsburga čije vatreno rivalstvo privlači pažnju cele nacije. I jedan i drugi su po jednom pobedili, a uoči odlučujućeg, trećeg sučeljavanja 1983. godine Henri je naglo i bez objašnjenja objavio da se povlači, čime je obojici nokautirao karijere. Trideset godina kasnije bokserski promoter Dante, namirisavši veliki novac, daje im je ponudu koju ne mogu da odbiju: ponovni ulazak u ring i obračun do konačnog rezultata.
Međutim, pri prvom susretu posle toliko decenija njihov sukob slučajno se pretvara u urnebesni događaj koji ubrzo može videti celi svet. Histerija društvenih medija pretvara njihov lokalni meč u događaj koji se ne sme propustiti. Prežive li treninge, možda će doživeti još jedan međusobni obračun.
O FILMU
U filmu glume nagrađivane legende – za Oskara nominovan Silvester Stalone i dobitnik Oskara Robert de Niro kao stari bokserski rivali koji prekidaju penzionerske dane da bi održali jedan, završni meč. Reditelj filma je Peter Sigal, a u ostalim ulogama su Kevin Hart, Alan Arkin i dobitnica Oskara Kim Bejsinger.
Trideset godina posle njihovog drugog meča Henri Šarp i Bili Mekdonen spremni su za novi obračun. Veteran komedije, reditelj i producent Peter Sigal kaže: "Oduvek volim boks, a privlače me i filmovi o drugoj šansi. Još važnije od toga je to što likovi imaju priliku da poprave odnose koje su narušili tri decenije ranije. Tako, u suštini, meč postaje metafora za neodustajanje".
Producent Bil Gerber dodaje: "Pored toga što u ringu treba da se konačno okonča takmičenje među njima, priča donosi sjajnu mogućnost za razgovor o nerazrešenim odnosima. Prikazuje ljudskost – i humor – starenja. Kako i sam starim, sve me više zanimaju takve priče."
Scenarista Tim Keleher dobio je ideju za film razmišljajući o meču koji se gotovo odigrao 1999. Trebalo je da učesnici budu Lari Holms i Džordž Forman, koji su tada bili pedesetogodišnjaci. Iako do meča nije došlo, Keleher kaže da nije mogao da prestane da razmišlja o dvojici sjajnih – i penzionisanih – boksera i njihovom mogućem povratku u ring. "Radi se o momcima koji su u svoje vreme bili stvarno opasni, ali su u međuvremenu izgubili sopstveni identitet. Iznenada, dobijaju šansu da sve vrate i povrate sve što ih je činilo onim što su bili. Međutim, čak i ako žele da se suoče, pitanje je mogu li to."
Boks je rezultat rada pojedinca, njegove discipline, odlučnosti i vere u samoga sebe. Nema tima na koji se može osloniti, nema alata, uniforme ni opreme. Reflektori su usmereni na dvojicu suparnika i to zahteva psihološke i fizičke veštine, temperament i ličnost. Kad se Razor i Kid ponovo sretnu posle trideset godina da bi se konačno obračunali, to je kulminacija celoživotnih izbora, žaljenja i snova.
Sigal je želeo da film bude utemeljen na realnosti: "Morao je biti uverljiv i autentičan. Ovo nije parodija. Glumci su morali da izgledaju kao bokseri i da se kreću kao bokseri, zato su njihove fizičke pripreme bile ozbiljne poput priprema stvarnih boksera. Važan je integritet boksa".
O REŽISERU
Piter Sigal (reditelj i producent)
U novije vreme snimio je "Get Smart". Godine 2005. režirao je sportsku komediju "Zatvorski krug" sa Adamom Sendlerom. Taj film zaradio je najviše novca u istoriji tog žanra. S istim glumcem sarađivao je na blokbasteru "50 prvih poljubaca", kao i na filmu "Bez ljutnje, molim". Debitovao je 1994. filmom "Goli pištolj" s Leslijem Nilsenom. Sledili su hitovi "Otkačeni profesor 2: Klampovi", "Moji dragi Amerikanci" i "Tomi Boj". Karijeru je počeo režirajući za televiziju. Za taj rad osvojio je mnoge nagrade, uključujući i osam Emija.
O GLUMCIMA
Silvester Stalone (Henri Šarp)
Glumac, pisac i reditelj koji za slavu može zahvaliti naslovnoj ulozi u filmu "Roki", snimljenom prema njegovom scenariju, koji je 1976. godine dobio Oskara za najbolji film. Snimljeno je i pet nastavaka, a Stalone je serijal zaključio 2006. godine filmom "Roki Balboa". Godine 2008. Stalone je napisao, režirao i glumio u filmu "Rambo", kojim se nastavlja saga Džona Ramboa, veterana vijetnamskog rata, 25 godina posle filma "Rambo: Prva krv" iz 1982. godine. Snimio je akcioni triler "Plaćenici", za koji je napisao scenario, režirao ga i imao glavnu ulogu u njemu.
Rođen je u Njujorku i pohađao je školu u predgrađu Filadelfije, gde je počeo da se bavi glumom i fudbalom. Dve godine podučavao je na Američkom koledžu u Ženevi. Po povratku u SAD upisao je dramaturgiju na Univerzitetu Majami i počeo da piše. Ubrzo je napustio koledž i otišao da se oproba kao glumac u Njujorku, gde je bezuspešno odlazio na hiljade audicija.
Istovremeno je nastavio da piše, da bi 1974. godine dobio jednu od glavnih uloga u filmu "The Lords Of Flatbush" i priznanje za "dodatne dijaloge" za taj film. Posle toga otišao je u Holivud i dobio nekoliko manjih uloga. Nudeći scenario za film o Rokiju Balboi, insistirao je da sam odglumi naslovnu ulogu.
Stalone je i glumac, scenarista i reditelj filmova "Rocky" i "Paradise Alley", glumac i koscenarista filmova "F.I.S.T.", "First Blood", "Rambo: First Blood Part II", "Rhinestone" i "Rambo III", koscenarista, reditelj i producent filma "Staying Alive" i glumac iz filmova "Nighthawks", "Victory", "Tango & Cash" i "Lock Up".
Napisao je i glumio u filmu "Rocky V", a glumio je i u filmovima: "Demolition Man", "The Specialist", "Assassins", "Daylight", "Copland" i "Get Carter". Ostali njegovi filmovi su "Driven", "Avenging Angelo" i "Spy Kids 3". Dobitnik je brojnih nagrada na festivalima širom sveta. Uskoro ćemo ga videti u prvom filmu Voltera Hila posle cele decenije – "Bullet To The Head". Jedan je od osnivača lanca Planet Hollywood.
Oficijelni sajt

Premijera: 30. januar 2014. godine u bioskopu "Cineplexx Delta City", 20 časova

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike