Specijalni odred 7

Žanr: akcija, triler, drama
Trajanje: 96 min.

Glavne uloge:Mario Kasas (Mario Casas), Antonio de la Tore (Antonio de la Torre), Andres Blanko (Andres Blanco), Havijer Berher (Javier Berger), Inma Kuesta (Inma Cuesta)
Scenario:Rafael Kobos (Rafael Cobos)
Režija:Alberto Rodriges (Alberto Rodrigues)

SINOPSIS
Specijalna jedinica dobila je težak zadatak da iz grada protera najopasniju grupu trgovaca drogom i privede kraju njihovu dominaciju na ulicama. Jedinicu predvode mladi i ambiciozni Angel (Mario Kasas) i Rafael (Antonio de la Tore), nasilan i arogantan, ali efikasan policajac. Pravila funkcionisanja u jedinici su van granica zakona i dozvoljeno je nasilje i služenje lažima, jer za njih jednostavno nema pravila. Dok osvajaju teren tokom svoje misije, putevi dvojice policajca se razmimoilaze. Kod Angela raste ambicija i želja za dokazivanjem, a Rafael počinje da se menja zbog osećanja prema lepoj i zagonetnoj Lusiji.
O FILMU
Režiser Alberto Rodriges za ovaj film kaže da može da se tumači kao priča o usponu i padu bande uz jednu malu razliku, a to je da su ovaj put banditi sa ove strane zakona, to jest nose značku. "Moja namera je bila da se publika izvuče iz zone komfora kroz pogled u suštinu problema u kome nije jasno da li je ono što glavni likovi rade pogrešno ili ispravno. Ovaj film je, kao i život, pun ironije i treba ga shvatiti ozbiljno."
Ideja o filmu nastala je na osnovu dosijea koje je scenaristi Rafaelu Kobosu pokazao prijatelj advokat. "Ti dosijei prikazali su veoma vulgarnu, ali poznatu sliku sveta kriminala prožetog strastima. Svi likovi iz tih dosijea imali su neku vrstu zavisnosti – kocka, droge, novac…" Čitajući te priče, autori su shvatili da je to odličan materijal za film.
"Specijalni odred 7" dobitnik je nagrade za najbolju kameru na festivalu Tribeka. Takođe, film imao je 16 nominacija (od čega je osvojio dve) za nagradu Goja, koja je španski ekvivalent nagradi Oskar.
Oficijelni sajt

Premijera: 29. januar 2014. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike