U trendu

Što više, to bolje 2

Žanr: komedija/drama
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge:

Stiv Martin (Steve Martin), Boni Hant (Bonnie Hunt), Hilari Daf (Hilary Duff), Tom Veling (Tom Welling), Pajper Perabo (Piper Perabo), Džejmi King (Jaime King), Karmen Elektra (Carmen Electra), Judžin Levi (Eugene Levy)

Scenario:Sem Harper (Sam Harper), Krejg Titli (Craig Titley)
Režija:Adam Šenkmen (Adam Shankman)

SINOPSIS

Tom Bejker (Stiv Martin) i njegova supruga Kejt, želeći da provedu nezaboravno letovanje, vode svojih 12 potomaka na jezero Vinetka u Viskonsinu, gde već dugo provode odmore. Međutim, sve postaje krvoločno kada počne nadmetanje s ambicioznim članovima velike porodice koju predvodi Tomov dugogodišnji rival, Džimi Murto (Judžin Levi).

O FILMU

U glumačkoj postavi ponovo su i Tom Veling, Hilari Daf i Pajper Perabo. Sve troje glumaca našlo je malo vremena u svom prenatrpanom rasporedu da bi učestvovali u filmu „Što više, to bolje 2“. Za Velinga to je značilo da snimanje mora da ugura pre početka rada na petoj sezoni svoje hit televizijske serije „Smolvil“.

Dafova je preuredila termine koncerata svoje turneje da bi stvorila prostor za snimanje, a Pajper Perabo se u 2005. godini pojavila u čak šest filmova.

U filmu igra osmoro novih mladih glumaca koji tumače članove porodice Murto. Stiv Martin bio je zadivljen time koliko se deca nisu promenila. „Plašio sam se da će ih uspeh odvesti u Holivud“, smeje se Martin. „Bio sam srećan kada sam video da se promenilo malo šta osim njihove visine i boje glasa.“

Deca, ludilo, haos u kući i glavno oružje Bejkerovih, porodični pas koji navaljuje na par mesom natopljenih pantalona, činili su kombinaciju koja je 2003. privukla bioskopsku publiku filmu „Što više, to bolje“. Film je postao boksofis senzacija i dosad najunosnija komedija Stiva Martina.

S obzirom na uspeh filma, nije čudo što je studio zatražio od reditelja Šona Levija i scenariste Sema Harpera da osmisle nastavak. Kada je film dobio zeleno svetlo od studija, Levi je bio sprečen da učestvuje na mestu reditelja zbog drugih obaveza. Ipak, želeo je da doprinese novom filmu o Bejkerovima, likovima u čijem nastanku je učestvovao, pa je ovde postao producent. S Levijem na mestu producenta filmu je bio potreban novi reditelj.

Stiv Martin je imao ideju: zašto ne pitati Adama Šenkmena, koji je već radio s njim na komediji „Bringing Down the House“. Martin kaže: „Adam je talentovan reditelj sa sjajnim osećajem za komediju. Odličan je u radu s decom. Imali smo sreće da ga dobijemo za ovaj film.“

O REŽISERU

Adam Šenkmen (reditelj)
Filmografija: The Last Lap (2007), Hairspray (2007), Slammer (2007), Cheaper by the Dozen 2 (2005), The Pacifier (2005), Bringing Down the House (2003), Monk (2002), A Walk to Remember (2002), The Wedding Planner (2001).

O GLUMCIMA

Stiv Martin (Tom Bejker)
Rođen je 1945. godine. Glumac, komičar, pisac i producent, jedan je od najsvestranijih izvođača u filmskoj industriji danas. Producent je filma „Prodavačica“, koji je rađen po njegovom bestseleru. Neki od njegovih filmova su: „Otkačeni producent“, „Tri amigosa“, „Priča iz Los Anđelesa“, „Narednik Bilko“, kao i film Dejvida Memeta „Španski zatvorenik“.

Boni Hant (Kejt Bejker)
Rođena je 1961. godine. Ona je glumica, pisac i reditelj. Igrala je s Rene Zelveger u hit filmu „Džeri Megvajer“, u „Zelenoj milji“ pored Toma Henksa i u „Džumandžiju“ uz Robina Vilijamsa. U filmu „Bug“s life“ pozajmila je svoj glas slatkom insektu Rouzi. Zvezda je serije „Život sa Boni“ („Life with Bonnie“).

Pajper Perabo (Nora Bejker)
Rođena je 1976. godine. Na sebe je skrenula pažnju filmom „Coyote ugly“.

Hilari Daf (Lorejn Bejker)
Rođena je 1987. godine. Dafova je pop idol mladih, glumica i pevačica. Zvezda je nagrađene hit serije „Lizzie McGuire“ na Dizni kanalu i filma „Agent Kodi Benks“. Filmografija: The Perfect Man (2005), In Search of Santa (2004), Raise Your Voice (2004), A Cinderella Story (2004), The Lizzie McGuire Movie (2003), Agent Cody Banks (2003), Human Nature (2001).

Tom Veling (Čarli Bejker)
Rođen je 1977. godine. Širokoj publici najbolje je poznat po ulozi Supermena u TV seriji „Smolvil“ („Smallville“). Filmografija: „Što više, to bolje“ i „Magla“ („The Fog“).

Oficijelni sajt:

  • Cheaper by the Dozen 2 (2005)

    Premijera: 2. februar 2006. godine

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike