U trendu

Tajne Vatikana

Žanr: horor, triler
Trajanje: 91 min.

Glavne uloge: Olivija Tejlor Dadli (Olivia Taylor Dudley), Majkl Pena (Michael Pena), Dimon Housto (Djimon Hounsou), Dagri Skot (Dougray Scott)
Scenario: Chris Morgan, Christopher Borrelli, Michael C. Martin
Režija: Mark Neveldin (Mark Neveldine)

SINOPSIS

Angela Holms, koju tumači Olivija Tejlor Dadli, je obična devojka sa jednostavnim interesovanjima i životom bez trzavica. Nažalost, sve se to menja kada počne da povređuje osobe oko sebe, donoseći ljudima koje voli ozbiljne povrede i smrt. Angelu pregledaju i zaključuju da fizički nema nikakvih tegoba, nakon čega se ona okreće spiritualnim rešenjima. Završava u Vatikanu, gde treba da izvrše egzorcizam, ali izgleda da je demon koji je u njoj mnogo stariji i snažniji od svega što su očekivali. Sada je sve na svešteniku Lozanu (Majkl Pena) da pobedi u ratu između dobra i zla i oslobodi Angelu, ali i spasi svet u kojem živimo.

O FILMU

Žanrovski triler sa primesama horora „Tajne Vatikana“ donosi ultimativnu borbu između zla i dobra – Boga protiv Satane. Zastrašujuća je to priča dvadesetsedmogodišnje devojke koja počinje da ima razoran uticaj na sve ljude oko sebe, dovodeći do smrti i ozbiljnih nesreća. Lokalni sveštenik smatra da je ona zaposednuta i obraća se Vatikanu za pomoć. Međutim, drevne sataničke sile moćnije su nego što oni zamišljaju.

Horor filmovi doživljaju novu mladost pojavom vrednih naslova u poslednjih nekoliko godina. Još jedno ostvarenje od kojeg se očekuje mnogo, u bioskope stiže 30. jula. „Tajne Vatikana“ oslanja se na klasičan koncept posednutosti od strane demona, ali na novi način prikazuje anti-Hrista. Reditelj Mark Neveldin ističe da je oduvek želeo da napravi ovaj film koji se oslanja na natprirodno, ali ne odstupa od premise „borba između dobra i zla“.

„Odmah sam prihvatio ova film. Ideja gde se bore najbolje i najgore otvara mnoge mogućnosti za kreativnost i to sam želeo da uradim sa „Tajnama Vatikana““ – ističe Neveldin. Kako bi priča bila što realističnija, ona se oslanja na emotivne odnose u porodici, što je najveće odstupanje od horor žanra. „“Nema odsecanja glava, nema prskanja krvlju, niti zabadanja noževa. Način na koji želimo da uplašimo publiku nije prepad, već realističan prikaz događaja“ – objašnjava Neveldin. Ekipu filma „Tajne Vatikana“ čine Majkl Pena, Ketlin Robertson i Olivija Dadli, a u domaćim bioskopima film možete pogledati od 30. jula.

Oficijelni sajt:

The Vatican Tapes (2015)

Premijera: 30. jul 2015. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike