U trendu

Ulica u Palermu

 Žanr: komedija, drama
Trajanje: 92 min.
Zemlja porekla: Italija, Švajcarska, Francuska
Nagrade: Venecija 2013 – Najbolja glumica

Glavne uloge:Ema Dante (Emma Dante), Alba Rorvaher (Alba Rohrwacher), Elena Kota (Elena Cotta), Renato Malfati (Renato Malfatti)
Scenario:Ema Dante (Emma Dante), Đorđo Vasta (Giorgio Vasta)
Režija:Ema Dante (Emma Dante)

SINOPSIS

Dva automobila našli su se jedan naspram drugog u uskoj ulici u Palermu. U jednom autu su Roza i Klara, lezbijski par pred raskidom. U drugom automobilu je porodica koju čine kmezava deca i uzrujani odrasli – neotesani paterfamilijas koji sebe smatra kraljem druma, i njegova bivša tašta Samira, bolešljiva gospođa u godinama, za volanom. Jednosmerna ulica u Palermu je pojam podložan svojevoljnom tumačenju, i ni jedan od vozača ne želi da odstupi. Skuplja se komšiluk, stvara se zakrčenje u saobraćaju, počinju da padaju opklade. Počinje šou zasnovan na sukobu starog i novog, tradicionalnog i liberalnog, a saobraćajna gužva samo je alegorija duboke društveno-političke paralize.

O FILMU

Renomirana pozorišna rediteljka, scenaristkinja i glumica Ema Dante (u filmu igra ulogu Roze) za debitantski film adaptirala je svoj istoimeni pozorišni komad. Nakon završenog fakulteta, ova autorka je neko vreme igrala sa najvećim imenima italijanskog filma, da bi 1999. godine osnovala svoju pozorišnu trupu i počela karijeru nagrađivane rediteljke, baveći se i operom, umetničkim izložbama i literaturom. Ova svestrana autorka inspiraciju za rad pronalazi u svojoj rodnoj Siciliji.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike