U trendu

AC/DC u Beogradu?!

Ne želim da vas obaveštavam. Ova vest je, čim se pojavila, odjeknula kao bomba. Želim s vama da podelim radost. Beograde, Srbijo, raduj se!
Kola su krenula i sad nema nazad. Samo napred, punom parom. Neću nabrajati sve koji su bili kod nas. Važno je da su svi ostavili svoj pečat ovde. I važno je da su svi bili oduševljeni gradom, zemljom, ljudima. E, to je prava stvar. Napomenuću samo one koji tek treba da nas posete. Džejms Blant, taj čovek ili anđeo, šta god da je; "Depeche Mode", najtraženiji svetski bend, treba li trošiti reči o njima… Pa zašto da ne i "The Pussycat Dolls"? I one su velike zvezde. A pri tom Egzit još nije počeo da objavljuje svoj spisak specijalno za desetogodišnjicu festivala. Majko moja, čeka nas paklena godina.
Ali, ako je istina ovo što su svi mediji objavili i za šta smo dobili gotovo zvaničnu potvrdu na jednom eminentnom muzičkom TV kanalu… E, to je već nešto drugo. Oni nisu bilo ko, oni se ne daju opisati, oni su jedni i neponovljivi. AC/DC u Beogradu?! Kako vam to zvuči? Pa naravno – savršeno!
Mi smo o ovom bendu već pisali. Najavili smo njihov novi, sedamnaesti po redu, studijski album pod nazivom "Black Ice". I dobili smo ga! U oktobru, prošle godine. Sjajan materijal. Ko ga nije čuo, obavezno neka ga nabavi. A i valjaće mu da nauči pesme do maja ili juna. Na kraju pomenutog članka poželeli smo, s velikim uzdahom, da ovaj "rokenrol voz" protutnji i kroz našu zemlju. Eto, toliko smo blizu toga, da je gotovo na dohvat ruke. Karavan nazvan "Black Ice World Tour" kreće iz Pariza 25. februara. Proći će kroz Nemačku, Holandiju, Italiju, Španiju, Veliku Britaniju… I, svi se nadamo, i kroz Srbiju. Iako na zvaničnom sajtu benda naša zemlja još nije uvrštena u turneju, ima tu još dosta slobodnih termina. Potencijalni organizatori iz produkcijske kuće "Komuna" kažu da će to biti krajem maja ili početkom juna. Živi bili pa videli.
Nećemo se baviti pričama o tome koliko je to skup projekat i kako bi karte mogle biti skupe. Koga je briga za to kad gleda velikane?! Nećemo ni o eventualnom mestu održavanja koncerta. Zaista je to nebitno. Rekosmo već, ovo nije vest, ovo je radovanje.

1 komentar
  1. Dragan Perašević

    Priča deluje kao san, a ja ga sanjam još od vremena školskih igranki kada sam svoje nove, i jedine, farmerice prljao po namazanom drvenom podu u školi imitirajući da sviram gitaru na kolenima dok iz zvučnih kutija grmi TNT. Vodim i svoje klince ako bude koncerta!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike