najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Adelin album najprodavaniji u 2015. godini

Album britanske pevačiće Adel nazvan “25” bio je najprodavaniji u prošloj godini, a doprineo je i tome da svetski prihodi od prodaje muzike zabeleže prvi značajni rast u poslednje gotovo dve decenije.

Adelin album je tokom 2015. prodat u 17,4 miliona primeraka, što je čak pet puta više od drugog najprodavanijeg albuma, takođe britanskog pevača Eda Širana, koji je prodat u 3,5 miliona primeraka, prenela je agencija AP.

Prema podacima Međunarodne federacije muzičke industrije, svetski prihodi od prodaje muzičkih sadržaja su 2015. porasli za 3,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što ukazuje da je ta industrija, čija je zarada desetkovana ulaskom u digitalno doba, počela da se oporavlja.

U saopštenju Federacije se navodi da je rast prihoda u prošloj godini na 15 milijardi dolara “prvi značajni rast prihoda te industrije na godišnjem nivo u poslednje gotovo dve decenije”.

Izvršni direktor Federacije Frensis Mur je izjavila da najnovije brojke “ukazuju na to da se muzička industrija prilagodila digitalnom vremenu i da je ojačala i postala pametnija”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike