Ateist Rep u Zagrebu

Čuveni novosadski pank sastav Ateist Rep (Atheist Rap) imaće tu čast da reprezentuje našu zemlju na najvećem hrvatskom open-air festivalu u Zagrebu. "Vip INmusic" festival održaće se 3. i 4. juna na zagrebačkom jezeru Jarun, a Ateisti će nastupiti druge večeri. Oni su, zapravo, jedini bend iz Srbije koji će se tamo pojaviti. Značaj je utoliko veći što će pored Novosađana na pomenutom događaju nastupiti još i neka imena iz samog vrha sveta muzike danas. Iste večeri, biće tu The Prodigy, Stereo MC’s i Serj Tankian (ex-System Of A Down). Prethodni dan, pored trenutno izuzetno aktuelnog hrvatskog benda Let 3, tu su i njihovi zemljaci Vještice, a kao zvezde večeri najavljeni su Nick Cave & The Bad Seeds.
Grupa Ateist Rep već je imala nastupe u Hrvatskoj u okviru svoje turneje u Kutini, Osijeku, Rijeci i Splitu i naišla je na fenomenalan prijem. Nema sumnje da će tako biti i ovog puta, pred znatno većim brojem gledalaca.
Pre nastupa u Zagrebu moći će da ih vide i Beograđani, i to 30. maja u SKC-u (Living Room). Biće to tradicionalna proslava rođendana, 19. po redu, mašala! Vlasnici sada već antologijskih hitova "Blu trabant" i "Vartburg limuzina" imaju još zakazane svirke 7. juna na "Jagoda" festivalu u banji Slatina, zatim 13. juna u Novom Sadu na Trgu slobode, kao i 26. juna na "Live & Loud" festivalu u Zadru.
Mi smo o ovom bendu pisali povodom promocije njihovog poslednjeg izdanja, koncertnog DVD-a – "Live in KST", izdavač "Multimedia Records". Sve u svemu, nakon toliko godina postojanja, nakon više od 500 koncerata i nakon toliko dobre zabave uz njih, najmanje što zaslužuju s naše strane je da se piše o njima. I, što reče Doktor Pop, "i sutra da mogu, ja opet bih isto…" Samo napred, momci!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike