U trendu

Bajaga dodeljuje MTV nagradu u Berlinu

Narode, nismo bili dovoljno uporni. MTV nagrada za najboljeg u regionu (Best Adria akt) izmakla nam je iz ruku. Nedavno je objavljeno da je pomenuto priznanje dobio šestočlani hrvatski bend "Lollobrigida". Oni sada konkurišu za nagradu "Best European Act" na svečanoj ceremoniji dodele evropskih MTV nagrada u Berlinu 5. novembra. Kao što znate, nominovani za ovu nagradu bili su, pored naših nada – grupe "Darkvud dab", i "Dubioza kolektiv" iz Bosne i Hercegovine, Elvis Džekson iz Slovenije, "Superhiks" iz Makedonije i, naravno, pobednici – "Lollobrigida" iz Hrvatske. Glasanje je trajalo do 11. oktobra, a mi smo u članku "Objavljene nominacije za ‘MTV Europe Music Awards 2009’" predstavili nominovane i napomenuli kako i gde se može glasati. Nažalost, očigledno je da nismo bili dovoljno uticajni. No, ne treba da budemo nezadovoljni. Mi ćemo na dodeli ove nagrade ipak imati svog predstavnika. O čemu se radi?
Naš popularni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga dobio je veliku čast od strane MTV-ja. On je primio poziv da pomenute večeri u Berlinu uruči statuu za najbolji regionalni akt grupi "Lollobrigida". Kako sam kaže, veoma je prijatno iznenađen ovim pozivom. Bajaga smatra da mu je tim činom ukazana velika čast kao muzičaru s Balkana. Nema sumnje da je tako.
Inače, Bajaga ove godine slavi važan jubilej, 25 godina od izlaska prve ploče njegovog benda, tako da se sve sjajno poklopilo. On će sa svojim "Instruktorima" krajem godine održati tri vezana koncerta u Centru "Sava" i tako na pravi način proslaviti ovaj veliki događaj. Datumi koncerata su poznati, a to su 28, 29. i 30. decembar, a mi ćemo vas o tome izvestiti detaljno kada za to dođe vreme. Do tada čekamo dodelu MTV nagrada i obračun Lejdi Gage i benda "Kings of Leon", koji imaju i najviše nominacija, ukupno po pet. Naravno, i Bajagino pojavljivanje pred širokim auditorijumom.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.