najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bajaga i Instruktori rasprodali Dom sportova u Zagrebu

Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu uveče pred 10.000 posetilaca u rasprodatoj velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Na koncertu nazvanom “Tulum” svirali su i mladi bendovi Detour i Silente.

Posle zagrebačkog trijumfa, bend Momčila Bajagića očekuju “Tulumi” 7. novembra u splitskoj “Spaladium areni” i 13. novembra u Dvorani mladosti u Rijeci.

Kako javlja beogradska koncertna agencija Long Play, dvočasovnu svirku u uzavreloj atmosferi ispunjene velike dvorane Doma sportova, Bajaga i Instruktori počeli su simbolično pesmom “Sa druge strane jastuka”, sa istoimenog albuma čija je 30. godišnjica obeležena nastupom u Zagrebu.

Beogradski bend je zato Zagrepčanima priredio set listu prošaranu hitovima sa “Jastuka”, kao što su “Ti se ljubiš”, “220”, “Dobro jutro džezeri”, “Zažmuri”, “20. vek”, “Nemoj da budeš nja nja”  i “Francuska ljubavna revolucija”.

Nastup okončan sa dva bisa bio je upotpunjen hitovima kakvi su “Tišina”, “Godine prolaze”, “Plavi safir”, “Od kada tebe volim”, “Tamara”, “Vesela pesma” i “Ako treba da je kraj”.

“Mnogo vam hvala što ste bili ovako dobro raspoloženi. Mi smo dali sve od sebe. Uživali smo, stvarno nam je bilo fantastično”, poručio je Bajaga, najavivši za kraj “Moje drugove”.

Hrvatski mediji puni su hvalospeva za “Tulum”, ističući dobar spoj Bajage i Instruktora sa domaćim mladim bendovima Detour i Silente.

Ocenivši da su “od prepunog velikog Doma sportova napravili najbolju koncertnu scenu ove jeseni u Zagrebu”, www.tportal.hr smatra da su “Bajaga i Instruktori odsvirali puno koncerata u zagrebačkim dvoranama i klubovima, ali (da) sinoćnji spada među one najposebnije”.

“Bajaga je dva sata pjevao zagrebačkoj publici i ona je pjevala Bajagi”, kaže u naslovu www.vecernji.hr, koji potom naglašava da je “Tulum” bio “koncert o kojem će se još dugo pričati”.

Novinar muzičkog portala www.muzika.hr Zoran Tučkar izveštava da je “u odnosu na prethodne zagrebačke koncerte Bajagina set-lista značajno ispretumbana”, a posebno ističe retko izvođenu “Nemoj da budeš nja-nja”.

“Bajaga je publici radio što je hteo: kad je bilo vreme bržih i vrckavih pesama, publika je skakala od oduševljenja, a kad je bilo vreme sentiša, palili su se upaljači i mobilni… U Bajaginim pesmama uvek je bilo topline oplahnute katrijem (“Godine prolaze”, “Tišina”), regeom (“Sa druge strane jastuka”), klasičnim rokom ili džezom čineći amalgam u kojem je lako užvati i 30 godina nakon prvog izdavanja”, ističe Tučkar.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike