Bebek: Dugo maštam o drugačijim koncertima

Željko Bebek, u susret svom nastupu 4. novembra u Sava centru, kaže da već dugi niz godina mašta o konceptualno drugačijem pristupu koncertima, jer je tokom cele svoje karijere, duge 40 godina, bio pevač u rok bendu.

„Pre godinu dana održao sam sjajan koncert u HNK Varaždin, kada sam nastupio isključivo uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu Varaždin. Tada sam iz prve ruke čuo i osetio koliko drugačije mogu zvučati neke moje stare pesme“, rekao je Bebek.

On je podsetio da je premijerno predstavljanje projekta saradnje sa tamburaškim i simfonijskim orkestrima imao letos u Dubrovniku i najavio da turneju zvanično počinje 2. novembra u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Nastup u Sava centru biće njegov prvi veliki solistički koncert u Beogradu.

Koncertna turneja „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ kruna je Bebekove uspešne karijere duge četiri decenije.

Na sceni Bebeku će se pridružiti 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.

Bebek se vinuo u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontmen benda „Bijelo dugme“ i postao sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio 1984. kada je započeo solo karijeru.

Od kultnog albuma „Kad bi“ bio bijelo dugme“, Bebek je sa „Bijelim dugmetom“ objavio devet studijskih albuma, zatim 12 solo albuma, nekoliko „live“ izdanja i više kompilacija singlova, a protekle godine je objavljena njegova antologija sa četiri CD-a.

Iza produkcije koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ stoje producent Tomislav Kašljević, muzičari Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za pesme i dirigent Josip Cvitanović.

Ulaznice za koncert u Sava centru prodaju se po ceni od 2.000, 2.300, 2.600 i 2.900 dinara, a nakon Beograda, Bebek turneju nastavlja u Ljubljani, Sarajevu, Banja Luci, Skoplju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike