U trendu

Bebek: Ne zanimaju me Bregović ni njegovi narodnjaci

Legendarni muzičar Željko Bebek progovorio je o svom odnosu sa Goranom Bregovićem, s kojim je činio sastav nekad ultrapopularnog Bijelog dugmeta.

„Već godinama ja nemam nikakve veze sa tom pričom. Uživao sam 2005. na Hipodromu, u Maksimiru i u Sarajevu. Posle ta tri koncerta ništa me više nije zanimalo. Imam ja svoju karijeru, svoj pravac, a ovo je nešto u čemu se ne pronalazim. Mi smo na početku bili grupa koja je urbanizovala ruralnu Jugoslaviju. Bregović sad ima tu neku viziju muzike, on sve radi narodnjački. I verujem ja da je on u tome uspeo, ali ja sebe ne vidim u tome. To je njegov put, a meni je malo dosadno da i dalje pričam o Goranu“, rekao je Bebek a prenosi Blic.

Ipak s radošću se seća početka benda, a drago mu je i što publika i danas misli da je on bio najbolji pevač grupe.

„Da nisu to mislili o meni, ne bih ja uspeo da imam solo karijeru. Goran je tad napravio neke dobre pesme, ja sam to izneo na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi doneli da i danas živim od muzike i uživam u njoj“, rekao je.

O odnosu sa Bregovićem nije želeo mnogo da govori.

„Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični saradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bismo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri koncerta i to je bilo to. Posle toga je sve isto, kao što je bilo i pre toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene“, rekao je.

Takođe nije želeo dati precizan odgovor na pitanje o navodnoj zabrani da peva pesme Bijelog dugmeta.

„Na to pitanje treba odgovoriti Bregović. On zna da li je to napravio ili nije. Mene to ne zanima, ja i dalje pjevam pesme koje sam ja stvorio“, istakao je.

1 komentar
  1. roker bg

    Podrzavam Bebeka u potpunosti. Ja sam prestao da kupujem ploce Bijelog dugmeta odmah posle njegovog odlaska iz grupe. Glasovi pevaca koji su ga zamenjivali mi jednostavno nisu ulazili u usi odn. to nije bilo „ono“ Dugme.

Napišite komentar