Beogradski džez festival od 26. do 30. oktobra

Pod sloganom “Planeta Jaž” u Domu omladine Beograda će od 26. do 30. oktobra biti održan 32. Beogradski džez festival. Govoreći o programu, programski menadžer Beogradskog džez festivala Dragan Ambrozić rekao je da će u Centru Sava biti održana dva koncerta velikih džez zvezda.

Tako će 27. oktobra nastupiti jedna od najvećih zvezda savremenog džeza, virtuoz na kontrabasu Avišaji Koen, koji dolazi iz Izraela, rekao je on.

Dan kasnije, 28. oktobra, u Centru Sava će nastupiti trio koga čine legendarni bubnjar Džek DeDžonet sa još dva muzičara Ravi Koltrejnom i Met Garisonom, istakao je Ambrozić i dodao da će tog dana nastupiti i Dejv Holand, Kris Poter, Lajonel Luek, Erik Harland, okupljeni u projektu Aziza.

V.d. direktor Beogradskog džez festivala Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu, osnivaču i pokrovitelju tog festivala.

“Cilj nam je da svake godine budemo, jači, bolji i prepoznatljiviji. U tome nam pomažu svi naši partneri, prijatelji, pokrovitelji, ali i publika koja nam iz godine u godinu ukazuje svoje poverenje”, rekao je Dragović.

On je takođe pozvao sve ljubitelje džeza da u subotu 30. aprila dođu u Dom omladine, na proslavu Svetskog dana džeza.

Kako je rečeno, tada će nastupiti dve umetnice Miona Deler Babić i Lia Pale.

“Izuzetna mi je čast da sviram na Svetskom danu džeza… U okviru tradicije Beograda i ovog festivala, ja kao umetnik verujem da svojom muzikom dodirujem tradicije evropske muzike i džeza i pre svega, tradicionalne muzike Balkana”, rekla je Deler Babić.

Prošlogodišnji Beogradski džez festival, na kojem je učestvovalo 104 izvođača iz 17 zemalja sveta, imao je skoro 10 hiljada posetilaca.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake