Beovizija 09 – polufinale

Hteli mi to da priznamo ili ne, ponovo smo se uverili da je ovo najznačajniji festival u nas. Bez svake sumnje! Sve oči nacije bile su uprte prethodne noći u RTS-ov program. Pa da prokomentarišemo malo polufinalno veče "Beovizije 09".
Program je počeo u 21 sat. Ono što smo odmah mogli da primetimo jeste zaista sjajna scenografija, koja je podsećala na onu s "Eurosonga" održanog u Areni. Simpatična voditeljka Jovana Janković dobro se snašla u svojoj ulozi. Ako zanemarimo nekoliko sitnih lapsusa i greškica u padežima, bilo ju je prijatno slušati. Očigledno da je do sada ispekla zanat na sličnim manifestacijama.
Centralna tema ovogodišnjeg festivala su domaće serije, počev od "Balkan ekspresa" i "Zaboravljenih" pa sve do najnovijih "Bele lađe" i "Ranjenog orla". Eto prilike da u novom svetlu, u ulozi voditelja, upoznamo i glumce Srđana Timarova i Milenu Vasić.
Idemo na ono najvažnije. Priliku da se predstavi publici u Centru "Sava" ali i onoj kraj malih ekrana imalo je dvadeset izvođača. Da ih ne nabrajamo sad, sve ih možete pronaći u našem članku "Predstavljamo učesnike Beovizije 2009. O kvalitetu pesama nećemo ovoga puta, a ukuse i ne treba komentarisati. Napomenućemo samo da su najveće ovacije, očekivano, dobili momci iz "OT benda", kao i najnoviji medijski fenomen – Oskar i prelepe dame "Beauty Queens". Nakon svih pesama, Jovana je najavila desetominutno glasanje. U iščekivanju rezultata glasanja, bili smo u prilici da upoznamo već odabrane učesnike "Eurosonga" u Moskvi s bivših jugoslovenskih prostora. Prvo grupu Regina, kao predstavnika Bosne i Hercegovine (iako su nas ranije uveravali da će njih predstavljati nedavni pobednik Operacije trijumf, Adnan Babajić), zatim predstavnika Mekedonije, Crne Gore, Slovenije i na kraju Hrvatske.
Prve večeri festivala dodeljene su i neke nagrade najzaslužnijima u protekloj godini. Željko Samardžić izabran je za pevača godine, zvezda godine je Nataša Bekvalac, a nagradu za najbolji spot dobila je Ana Stanić ("Više nisi moj").
I, petnaestak minuta pre ponoći, dobili smo ono što smo čekali celo veče. Glasovima publike i stručnog žirija, s podjednakim udelom 50-50, izabrano je deset finalista. Kojim je redom voditeljka otvarala koverte, tim redom će nastupati u finalnoj večeri. Najveće iznenađenje polufinala svakako je ispadanje, po mnogima jednog od glavnih favorita, Ane Nikolić.
No, dobro, šta je – tu je. Vi pogledajte finaliste, a mi ćemo se družiti kad izaberemo pobednika.
Finalisti, po redu nastupa

  1. Oscar & Beauty Queens feat. Đorđe Marjanović
  2. Danijel i Milica
  3. Sonja Bakić
  4. Saška Janković
  5. Dušan Zrnić
  6. Marko Kon i Milan Nikolić
  7. OT bend
  8. Andrej Ilić
  9. "Etar"
  10. Pozitivan haos

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.