najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

CNN i Vogue: Exit među najboljim festivalima u svetu

Globalni medijski gigant CNN objavio je listu najboljih svetskih festivala i ponovo proglasio “Exit” jednom od vodećih muzičkih manifestacija na celoj planeti, saopštili su organizatori novosadske manifestacije.

“Rođen iz srpskog bunta i pokreta za demokratske promene na prelazu vekova, Exit već godinama osvaja vrhove lista najboljih festivala”, piše u objašnjenju CNN-a.

“Nije teško uvideti zašto. Njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim”, navodi se u istom tekstu, koji u nastavku izdvaja sjajne zvezde “Exita” poput Eli Gulding i grupe “Bastille”.

CNN naglašava da je “Exit” mnogo više od muzike i da ga drugačijim čini “osećaj dobrodošlice i zabava do ranih jutarnjih časova”.

Povodom novog u nizu priznanja od strane najuticajnijih svetskih medija, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da “biti proglašen za jednu od najznačajnijih manifestacija na svetu od strane najuticajnijih svetskih medija kao što su CNN ili Gardijan opravdava tezu londonskog Ekonomista, u kojoj se ističe da je doprinos Exita promociji Srbije neprocenjiv”.

“Ponosni smo na sve uspehe koje u prethodnih nekoliko godina postiže jedan od naših najznačajnijih domaćih brendova”, dodala je Labović.

Upravo je CNN pre nekoliko godina izneo procenu da “Exitov” doprinos promociji Srbije u svetu iznosi oko 80 miliona dolara godišnje.

Ovo je treći put u poslednjih sedam godina da CNN svrstava srpski festival u društvo sa najvećim festivalima na svetu, a ove godine tu su japanski “Fuji Rock”, španska “Primavera”, danski “Roskilde”, nemački “Melt” i američki “Pitćfork”.

U isto vreme, stigla je i lista 10 najboljih festivala po izboru italijanskog izdanja čuvenog modnog časopisa “Vogue”, na kojoj se takođe našao “Exit”.

Njihov izbor bio je usmeren na događaje orijentisane na umetničku i nezavisnu muziku kao što su francuski “Nuits Sonores”, islandski “Secret Solstice”, holandski “ADE”, britanski “Bestival” i drugi.

“Exit” se u članku navodi kao “institucija svetske festivalske scene”, a pored toga što je navedeno da je Petrovaradinska tvrđava istinski magična, “Vogue” na “Exitu” preporučuje nastupe Solomuna i Viz Kalife.

Novosadska manifestacija je početkom ove godine proglašena za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”, dok je i čuveni britanski list “Gardijan” pre dve nedelje proglasio “Exit” jednim od najboljih festivala u Evropi.

“Exit” je proglašavan i za najbolji evropski festival 2014. na dodeli Evropskih festivalskih nagrada i 2007. na dodeli Britanskih festivalskih nagrada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike