“Disciplin A Kitschme” sutra u Bašti SKC-a

Grupa “Disciplin A Kitschme” održaće sutra koncert u Bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, gde će im specijalni gosti biti alternativni bend “16 Osam 23”, najavio je “Long Play”.

“Bašta SKC-a je dobro mesto gde može da se odvrne pojačalo, da bude malo buke u centru Beograda”, kaže Dušan Kojić Koja pred koncert na kome njegova “Disciplina” promoviše novi album “Opet”.

Beogradski koncert “nije jubilej, nije proslava rođendana” Discipline, insistira Koja i najavljuje set-listu koja će uz nove stvari “biti za tu priliku ukrašena i starijim hitovima”.

“Za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci – u Bašti SKC-a 28.maja!”, poručuje “Disciplina”.

Pred koncert u SKC, bend je nedavno objavio novi singl i spot “Reci ruke u vis!”, a Koja pesmu opisuje kao “zarazni hit veselog i igrivog ritma”.

Nastala na temeljima kultnog “Šarla Akrobate” 1981. godine, “Disciplin A Kitsćme” basiste i pevača Dušana Kojića, nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na “Zeleni Zub na Planeti dosade” (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, “Disciplina” je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), “Uf!” (2011) i sada “Opet”.

Ulaznica za koncert “Disciplin A Kitsćme” košta 1.200 dinara preko mreže Eventim, kao i na ulazu u Baštu SKC-a pred koncert.

(Tanjug)

Ostavite komentar