Dolazi i Mejsi Grej!

Američka R&B pevačica Mejsi Grej (Macy Gray) održaće koncert u nedelju, 24. maja 2009. godine, u Beogradskoj areni. Tokom svoje desetogodišnje karijere objavila je četiri studijska albuma, dobila Gremi nagradu i okušala se kao glumica u filmovima "Dan obuke" ("Training Day") i "Spider-Man", između ostalih, kao i TV seriji "Ali Mekbil". Krajem 2008. preuzela je novi alijas – Nemezis Džekson ("Nemesis Jaxson").
Za glas Mejsi Grej mnogi kažu da je kombinacija glasova Bili Holidej i Tine Tarner, koje su izvršile i snažan uticaj na njenu karijeru, pored Beti Dejvis (Betty Davis), Arete Frenklin (Aretha Franklin), Stivija Vondera (Stevie Wonder) i Marvina Geja (Marvin Gaye).
Debi album "On How Life Is", koji je objavila 1999, postaje hit kod publike i kritike podjednako. Prvi singl – "Do Something", postiže veliki uspeh, što je ubrzo ponovio i sledeći – "I Try". Naredni singlovi s ovog albuma – "Still" i "Why Didn’t You Call Me", osigurali su albumu "On How Life Is" sedam miliona prodatih primeraka širom sveta. Godine 2001. ova kantautorka postaje i dobitnica nagrade Gremi za najbolji pop vokal upravo za singl "I Try", koji je bio nominovan i za pesmu godine i snimak godine.
Drugi album, "The Id", koji je izašao 2001, izbacuje hitove poput "Psychopath", "Sexual Revolution" i sigurno najpopularniji – "Sweet Baby". Njen treći studijski album, "The Trouble with Being Myself", izlazi 2003. S njega se brzo izdvojila pesma "When I See You". Godine 2007, nakon "Live" albuma i albuma s najvećim hitovima, Grejeva objavljuje svoj četvrti studijski album – "Big", s koga se izdvajaju pesme "Finally Made Me Happy", "Shoo Be Doo", kao i "What I Gotta Do".
Krajem 2008. Mejsi Grej je objavila da će svoj peti studijski album objaviti pod novim alijasom – Nemezis Džekson. Singl "Slap a Bitch", koji najavljuje ovaj album, već se nekoliko meseci može čuti na internetu.
Mejsi Grej će svoj 90-minutni nastup prvi put održati u našoj zemlji krajem maja. Ulaznice će se uskoro naći u prodaji u ograničenom broju (oko 3.000).
Koristan link

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike