U trendu

Domaći bendovi rame uz rame sa svetskim zvezdama na „Egzitu”

Na Glavnoj bini predstojećeg festivala „Egzit”, koji će se održati od 7. do 10. jula, i ove godine će nastupiti neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice: „Prodidži”, Eli Golding, Dejvid Geta, Viz Kalifa, Džordž Klinton i brojni drugi. Prestižnoj listi muzičara pridružiće se i planetarno popularni slovenački producent Gramatik, koji posle prošlogodišnjeg nastupa na „Si dens” festivalu na Jazu pokraj Budve, za nedeljnu završnicu novosadskog festivala sprema specijalni nastup uživo, u pratnji gitariste iz Nju Orleansa Endrua Bloka.

Gramatik, Slovenac sa prebivalištem u Njujorku, svetsku scenu osvojio je muzičkom mešavinom hiphopa, fanka i dabstepa, a njegovi uzbudljivi nastupi su iz di-džej setova izrasli u pravo koncertno iskustvo. Njegov nastup je zakazan odmah posle koncerta grupe „Prodidži”, a pored dobro poznatih numera kao što su „So Much Love”, „Just Jammin”, „Hit That Jive” i „The Drink Is Called Rakija”, biće tu i novih numera sa ovogodišnjeg, sedmog studijskog albuma „Epigram”.

„Disciplina kičme”, jedna od najdugovečnijih grupa na našim prostorima, nastupiće u subotu 9. jula na Glavnoj bini. „Disciplina kičme” predstaviće novi album, pod nazivom „Opet”, što će biti odlična prilika da publici iz svih delova sveta pokaže svu snagu svog originalnog izraza, nastalog mnogo pre popularnog dram-end-bejs žanra. Četvorka predvodena Kojom predstaviće se krajnje razumljivim jezikom sirovog rokenrola, koji će najbolje preneti i njihove uvek snažne, univerzalne društvene poruke.

Rame uz rame sa svetskim zvezdama, nastupaće i drugi domaći bendovi kao što su:  „Repetitor”, „Ajri ef-em” i „Kilo kilo banda”. Publici će se na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti naš međunarodno priznati rege bend „Ajri ef-em”, nosilac titule najboljeg evropskog rege benda 2012. godine. Beograđani, čije pesme zvuče kao da su snimane u srcu Jamajke, ove godine publiku su osvojili i apsolutnim radijskim hitovima „Svi” i „Kliziš”. Energiju Glavne bine emitovaće i furiozni „Repetitor”, alternativni rok-postpank trio iz Beograda, čije svirke su hipnotično prodorne i nezadrživo iskrene. Jedan su od simbola nove srpske rok scene, koju veoma često predstavljaju na binama širom Evrope i regiona.

A specijalno zagrevanje za hiphop noć „Egzita” i trenutno najpopularnijeg hiphop izvođača u svetu – Viz Kalifu, prirediće naša hiphop izdavačka kuća „Basiviti”, sa više od 10 repera na sceni, koje će predvoditi Reksona, Ikac i Struka.

(R. S., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.